Şu an başka gruplarda aktif olarak yazmaktayım ama bir de kendime ait sayfam olsun istedim. 107 ile başladığım yolculuğumda şu an 100.1 kiloyum. (Guncel kilom 82.8- 15.03.2020) Bu yolda bana destek olacak benimle beraber zayıflamak isteyecek arkadaşlar arıyorum. Her gun menu bildiriminde bulunacağım ve bu bildirimler resimli şekilde olacak. İyisiyle kotusuyle birbirimize destek olalım. Kimse katılmak istemezse de canınız sağ olsun.
Oncelikle kendimden bahsedeyim sonrasında da bugunun menusunu paylaşayım. Bu arada bugunden onceki menulerimi de sayfama eklicem belki sizlere bir faydam olur.
30 yaşındayım ve hemşireyim. Kendimi bildim bileli kiloluyum. Kiloma ilk universitede eşimle tanıştıktan sonra takmaya başladım. O donemler 78-79 kiloydum ve kendimi obez hissediyordum (şimdi o kiloda olsam bayram ederim). Bir sure diyet ve spor yaptım ve 72-73 kiloya duştum. İlerleyen zamanlarda kilo almaya başladım. Evlenmeden once 89 kiloyu gordum ve duğun oncesi diyet ve sporla 83 kiloya duştum. Bazen arkadaşlarımsa sohbet ederken evlendiğimde zayıftım 83 kiloydum diyorum guluşuyoruz. Evliliğin vermiş olduğu rehavetle hızla kilo aldım. 96 ya kadar cıktım al ve al ver derken 97yle hamile kaldım. Cok şukur hamileliğimde kilo almadım. 6 kilo verip 7 kilo aldım ve doğuma hamile kaldığım kilodan 1 kg fazla ile girdim. Normal doğum yaptım 2013 ağustosta Emine'm dunyaya geldi. Sonrasında yine diyet kilo al ver derken 98le 2. cocuğuma hamile kaldım. Cok şukur ondada kilo almadım doğuma 99la girdim. Normal doğum yaptım 2016 mayısta zeynep'im dunyaya geldi. Yine aynı şekilde diyet yaptım hatta o donem 105ten 86ya duştum ama sonrasında koruyamayıp tekrar aldım ve 105 kiloyla 3. cocuğuma hamile kaldım. 106 kiloyla doğuma girdim. Normal doğum yaptım ve 2018 eylulde meryem'im dunyaya geldi.
Cok şukur evlendiğimizden bu yana 3 cocuk sahibi olmayı istiyorduk Rabbim nasip etti. Artık yine hamile kalcam bahanem kalmadı. Buyuk kızım artık şişmanlık ve zayıflık kavramlarını biliyor. Anne sen şişman mısın diyor bana ben de evet kızım diyorum, yalan soyleyemem ya gercekler ortada. Kızım nasipse seneye 1. sınıfa başlıcak ve bu donemde cocuklar cok acık sozlu olup acımasız oluyorlar. Ben de kızım benden utansın senin annen şişko diye dalga gecilsin istemiyorum. Artık geldim 30 yaşıma bu saatten sonra artık gerceklerin farkındayım, nefsimi terbiye etmem lazım. Yaptığım hataların oncelikle bedenime sonra psikolojime sonra da evlatlarıma zarar verdiğini duşunmem lazım. Bu yuzden hic olmadığım kadar kararlılıkla bu işe başladım. Şu an calışmıyorum ucretsiz izine ayrıldım. İzin donuşu iş arkadaşlarımı şaşırtmak istiyorum.
Kusura bakmayın biraz uzun olmuş. İnsanın yazdıkca yazası icini dokesi geliyor.
Bu arada ramazana kadar elimden geldiğince oruc tutmaya calışıyorum. Burada hem oruclu hem orucsuz menulerimi goreceksiniz. 3 cocuktan 90 gun kaza orucum var onceki tutamadıklarımı saymıyorum bile.
Gelelim bugunun menusune;
Sahur: yulaf lapasi ( 5 yk yulaf, 1 sb sut, 4 gun kurusu kayisi, 10 cig badem, 1 tk chia, 1 muz, tarcin)
Iftar: 1 kase mercimek corbasi, 1 kase yogurt, 1 tabak firinda karisik sebze (karnibahar, brokoli, havuc, patates, kapya biber, sogan, domates)