Şimdi hedefim temmuza kadar 60 a geri duşmek. Fakat hicbir diyet listesine bağlı kalamıyorum. Devamlı aburcubur yiyorum ve tokken bile elim boğazım durmuyor. Benim gibi olan varsa gelin hep beraber zayıflayalım. Bir diyet listesine bağlı kalmak zorunda değiliz. Belli surelerde yontem değiştirerek bize uygun kurallar koyabiliriz kendimize. Sadece ufak kurallar koyalım. Kendimizi cok zorlamayalım ve bize uygun bir beslenme stili secelim.
Benim ilk 10 gunluk kuralım şu şekilde; (7-17 mayıs)
09:00-10:30 kahvaltı
13:00-14:30 oğle yemeği
17:30-19:00 akşam yemeği
21:30-22:30 ara oğun
Kurallar: (kurallara hepimiz uymaya calışalım)
1- Gunde en az 2 lt su.
2- Her gun evde en az 20 dk spor. Sporu kahvaltıdan once yapalım, sporumuz bittikten hemen sonra değil de 30 dk sonra kahvaltıya gecelim.
3- Her gun turk kahvesi.
4- Oğun dışı aclık hissettiğimizde bitki cayı icelim. ( Kafeinli icecekleri 16:00 dan once icelim. 16:00 itibariyle kafeinsiz bitki cayları tercih edelim )
5- Aldığımız proteine dikkat edelim.
6- Her turlu kızartmadan, pirinc pilavından ve hamurişi ceşitlerinden ( borek, poğaca, pişi, simit vb. ) kesinlikle uzak duralım.
7- Aburcuburlar yasak
8- Ara oğunlerde ve kahvaltılarda porsiyonuna uygun badem/ceviz/fındık tuketebiliriz. Tercihiniz ekmekten yanaysa ekmek porsiyonlarına dikkat edelim ve tercihen esmer ekmek turlerinden tuketelim.
9- Tuzu azaltalım, bazı gunlerse rituel olarak asla tuz kullanmayalım, tuz yerine baharatları tercih edelim.
10- Kaşar, tulum, ezine gibi cok yağlı peynirlerden uzak duralım, onun yerine suzme, kutu beyaz peynir, lor veya light peynir ceşitlerinden secelim.
11- Zeytinsiz kahvaltı olmaz diyorsanuz tuzsuz zeytin edinelim.
12- D vitamini kullanalım duzenli olarak. Obezite uzerinde D vitamini eksikliğinin buyuj etkisi var. ( D vitamini yağda cozunur, bu sebeple yoğurdunuza dokerek tuketebilirsiniz. )
13- Yemeklerin suyunu yemeyelim. ( orn; bakliyatlar. ) suyuyla tuketmek istiyorsak daha cok haşlama yontemini kullanarak veya 2 yemek kaşığı yağ ile pişirelim.
14- Ve son kuralımız ise her gun yediğimizi ictiğimizi, kilo vermek adına uyguladığımız ozel yontemler varsa onları burada paylaşalım. Boylece birbirimize motivasyon sağlamış oluruz.
Yarın itibariyle başlangıc kilomla gun gun ilerlemeleri yazacağım.
Her hafta cuma gunleride kilomu guncelleyeceğim.
Umarım bana katılanlar olur ve beraber ilerleriz