Selam Technopat sakinleri! Ulkemizde virus mevzusu gittikce buyuyor. İnternetten ve televizyondan gorduğum haberler "kriz fırsatcıları" 5 TL'lik maskeyi/kolonyayı 150 TL yaptılar gibisinden haberler, yazılar goruyordum. Kendi gozumle gorene kadar inanmamıştım. Gelelim konuya alta bıraktığım gorsellerden biri sıradan satış fiyatı, diğeri ise fırsatcı, insanların ihtiyacı olduğu anda bunu fırsata ceviren bir yaratığın ilanı. Bu forumda biliyorsunuz kurallar var. Bu kurallar olmasa ben bu yaratığa daha neler sayardım siz az cok tahmin edebiliyorsunuzdur. Satıcı fiyatı kendisi belirliyor, yani Hepsiburada'nın bir alakası yok. Diğer online satış sitelerinde de durum boyle. Markanın bununla bir alakası yoktur.
Maskenin tanesi 0.20 kuruşa gelirken fırsatcı yaratıkların sattığı maskenin tanesi yaklaşık 4.3 gibi bir rakama denk geliyor. (4.1-4.3 arası sanırım) Yaklaşık olarak 20 kat artmış fiyat. Arkadaşım bu nedir? İnsanlar bu kadar mı duştu?
(Maskenin ne şartlar altında kullanıldığını biliyorum, "yav maske korumaz" gibisinden yorumlar gormeyiz umarım.)
Bu bahsettiğim şey sadece maske icin değil. Kolonya, dezenfektan VS. fiyatı artan urunler icin konuşuyorum.