Hipertansiyon Sorunu
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Hipertansiyon Sorunu
-
20-10-2022, 10:39:47Selamlar oncelikle. Boyum 185 kilom da 100. Yaşım 18. yaklaşık 1 yıla yakın suredir tansiyonumu olctuğum zaman normalin biraz ustunde cıkıyor ve ara ara da tansiyonum cıkıyordu. Sosyal hayatımı da etkilemeye başladığı icin bugun kardiyoloji bolumunden bir profesore gittim. Ayrıca bundan yaklaşık bir bucuk sene once başka bir doktor kalbimde ufurme olduğunu soylemişti, bunun icin de test yaptıracaktım. once birkac soru sordu ailedeki rahatsızlıklar ve kimlerde olduğuyla alakalı. Sonradan tansiyonumu olctu. Neden bilmiyorum ama tansiyonumu kendim olcerken bile biraz panik yapıyorum, rahat olamıyorum. Sırf bu yuzden bir şeyler izlerken olcerim tansiyonumu kafam başka yerlere gitsin diye. Bu sabah doktor olcerken de bayağı panik oldum hayatımda ilk defa kardiyolojiye gidiyorum kalbimde bir şey var mı yok mu bilmiyorum falan derken benim tansiyon 22/12 cıktı
doktor olcmeden once soylemiştim rahat hissetmediğimi normalden yuksek cıkacağını ama bu kadar da cıkmasını beklemiyordum. Ben evde olcerken ilk olcumumde 145/90, ikinci ya da ucuncu olcumumde de 138/85 gibi değerlerde oluyor normalde. Neyse doktor tansiyonu olctukten sonra ilk once sırt ustu yatmamı istedi, kasıklarımdan bir şeye baktı sanırım kalpten vucuda giden bir atardamarın kontrolunu yaptı. Sonra da bir makineyle kalbime baktı. Kalbimde damarlarımda vs bir şey cıkmadı her şey normalmiş. Ardından efor testine soktular. Kan testi yaparlar diye sabahın korunde bir şey yemeden icmeden gittim diye yordu o test biraz, bir de doktor stresi eklenince siz duşunun artık
efor testinden de bir şey cıkmadı nabız değerlerim normalmiş. Doktor ikincil sebeplerden oturu olabileceğini soyledi. Bobrek ustu veya hipofiz bezinden kaynaklı bir sorun yuzunden olabilir miş onun yuzunden endokrinoloğa gitmemi onerdi ayrıca diğer başka nedenler icin de dahiliyeye gitmemi onerdi ve ilac yazdı. İlacın gecici olduğunu soyledi ama ben daha diğer doktorlara gitmediğim icin ilacı almadım. Diğer doktorlara da haftaya gideceğim. Sevinsem mi uzulsem mi bilemedim. Benim bildiğim tansiyona kesin tanı konulması icin bir kağıt veriliyor ve siz onu gunluk yaşamda tansiyonuzu olcerek dolduruyorsunuz. Ya da holter takıyorlar direkt tansiyona net tanı konulması icin. Bu doktor direkt tansiyon tanısı koydu bana. Diğer doktorlara gittiğim zaman da tansiyonum boyle yuksek cıkacak. Gittiğim doktor iyi bir doktor, ozel hastanede bir profesor kendisi. Ne yapmam lazım ne onerirsiniz? Normalde bisiklet suruyorum ormanda tek başıma 14-15km yol yaptığım oluyor. Sezonu kapatmıştım ama şuan havalar ısındığı icin gitmek istiyorum ama bir taraftan da cekiniyorum. Dışarda arkadaşlarla yemek yiyeceğiz bir şeyler yemeye cekiniyorum tansiyonum cıkar mı acaba diye. Sırf bu yuzden son donemde cok hareket etmememe rağmen 2-3 kilo vermişim
Şu işler bir bitsin diyetisyene de gideceğim bu arada.