Yaklaşık olarak neredeyse 1 yıldır oluyordur Gastrit olduğum. 6-7 ay reflu ilacları kullandım, Protinum, Gaviscon Double Action, Antepsin ve Lansor ilacları kullandım.
Endoskopi 2,5 ay once oldum ve gastrit teşhisi kondu. Endoskopi olduktan sonra ilk ay doktor bana Tetra 40 MG, Bizmopen 262 MG, Ornitop 500 MG ve Rabelis 20 MG verdi. Bizmopen ve Ornitop'tan iki kutu verdi.
İkinci ay ise Rabelis, Famodin 40 MG ve Antepsin kullandım.
Bu ay ise yine Rabelis 20 MG, Famodin 40 MG ve Gaviscon kullanıyorum.
İlac kullanmadan once yaşadığım mide yanması, mide ekşimesi, sırt, goğus ağrıları, boğaz ağrısı gibi sorunlardan kurtuldum. Eskiden tukurukte kan falan geliyordu, o da Endoskopi olduktan sonra kullandığım ilaclardan sonra artık cok nadir geliyor, 6-7 ay once reflu ilaclarını kullanırken 2 defa dışkıdan da kan gelmişti.
Endoskopi olduktan sonra gecen ay bir defa yine dışkıdan kan geldi, bugune kadarda sonra dışkıdan kan gelmedi. Bugun yine uzun aradan sonra azda olsa dışkıdan kan geldi. Son 2 ay dışkıdan gelen kandan once yemeği biraz fazla yedim herhalde o tetikliyor, fazla yemek yememem lazım değil mi?
Cay, kahve ve asitli icecekleri 1 yıldır tuketmiyorum. Yağlı, acı ve baharatlı şeylerden de uzak duruyorum. Yediğime, ictiğime dikkat eden biriyim, mide ağrısı da artık hemen hemen hic cekmiyorum.
Gastrit olanlar varsa aranızda bu yaşadıklarım normal mıdır acaba, sizde de boyle şeyler oluyor muydu? Bu hastalıktan kurtulabildiniz mi?
Daha once Gastrit olup bundan tamamen kurtulan var mı?
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Daha once Gastrit olup bundan tamamen kurtulan var mı?