Oyuncunun menajeri Alan Silberman, Şili basınına yaptığı acıklamayla Galatasaray'ın transfer girişimini doğruladı. "biobiochile.cl"ye konuşan Silberman, transferle ilgili konuşurken, "Galatasaray gibi buyuk bir kuluple anlaşmak isterim, onlarla iki kez goruşmem oldu. Viyana'da da Suazo'ya olan ilgileri devam etti. Her halukarda, bu transfer benim icin artık 'somut' durumda. Onlara olan cevabımda soyledim, sezon sonuna sozleşmesi sona eriyor ve bu transferde Colo Colo da yer almalı... Transferin cok hızlı gercekleşmesi icin ısrar ediyorum cunku bu operasyonu ben yurutuyorum. Galatasaray'ın fikri cok cekici. Cunku buyuk bir kulup. Avrupa'da yeniden rekabetci olmak istiyorlar ve bu konuda ciddiler." ifadelerini kullandı.

1 Temmuz 2015'de Colo Colo U19'dan A takıma yukselen Gabriel, tam 7 senedir Şili ekibinin formasını terletiyor. Sozleşmesi Aralık 2022'de bitecek olan 25 yaşındaki sol bek, Colo Colo'da 188 maca cıkarken, 9 gol ve 12 asistlik performans ortaya koydu. Gabriel Suazo, şu ana kadar ise sakatlıklar nedeniyle sadece 7 mac kacırdı. Şilili oyuncu, sol bekin yanı sıra, sol acık, merkez orta saha ve uclu savunmanın solunda da forma giyebiliyor.