Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı tarafından duzenlenen Cevre Forumu'na video mesaj gonderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Tum insanların ortak hayat alanı olan cevreyi korumanın bir lutuf değil bir yukumluluk olduğuna inanıyoruz. Sera gazı emisyonu bakımından tarihi sorumluluğumuz yuzde 1'in altında olmasına rağmen iklim ve cevre sorunları ile mucadele, ana gundem maddelerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda son 20 yılda ulkemizde doğayı ve cevreyi korumak ve iklim değişikliğinin etkilerinin onune gecmek icin tarihi nitelikte adımlar attık. Yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması, atık yonetimi, orman alanlarının artırılması ve daha pek cok alanda hamdolsun bu samimi gayretlerimizin neticelerini almayı başardık. Turkiye, yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5'inci, dunyada ise 12'nci sıraya yukseldi. Bu başarıyı yenilenebilir enerji seviyemizi toplam enerji seviyemizin yuzde 55'ine ulaştırarak elde ettik. Orman varlığımızı 23 milyon hektara cıkararak Avrupa'da orman varlığını en cok arttıran ulke olduk. 81 ilde 82 milyon metrekare millet bahcesi kurma hedefimize kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Ulkemizin ilk yerli otomobili Togg'u tamamen elektrikli olarak tasarlarken de cevreye olan sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ettik. Gectiğimiz yıl Paris İklim Anlaşması'nı Meclisimizde onaylayarak iklim değişikliği ile mucadelemizde onemli bir ivme yakaladık. Bu konudaki nihai hedefimiz olan 2053 yılında net sıfır emisyona ulaşmak icin gerekli tum adımları atmayı surdureceğiz. Anadolu Ajansı kısa bir sure once kurduğu Yeşil Hat ile yalnızca ulkemizde değil, dunyada da iklim haberciliğinin oncu kuruluşlarından birisi oldu. Tam 102 yıldır ulkemizin dunyadaki sesi olan Anadolu Ajansının iklim değişikliği ve cevre konusunda gorulmeyeni gorerek, duyulmayanı duyarak tum dunyaya anlatacağına inanıyorum. Ajansımıza ustlendiği bu zor ama muhim gorevde başarılar diliyorum. Cevre Forumu'nun başarılı gecmesini diliyor, katkı sunan herkese tekrar teşekkur ediyorum." şeklinde konuştu. AYRINTILAR GELİYOR...