Depresyon Girmemek icin Oneri
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Depresyon Girmemek icin Oneri
-
20-10-2022, 09:39:16Son 2 aydır bu durumla karşılaşıyorum. Bu sene 12'yim ve bazı sorumluluklarım olduğunu biliyorum ancak bu sorumluluklar beni depresyona sokmaya calışıyor. Nasıl desem, calışmak istiyorum gercekten sınavlar,konulara vs ancak yapma gucu yok. Masama defter ve kitapları da koysam 2 saat icinde tek yapabildiğim şey onlara bakmak oluyor. Bazen calışmaya başlıyorum dikkatim dağılıyor. Universite sınavına calışmam gerekirken bir de araya okul sınavları girince hepten bocaladım ve hepsinden berbat notlar aldım. Bu beni daha da cok cıkmaza goturdu. Zaten universite sınavının stresi ve sorumluluğu varken birde şimdi aldığım kotu notlar yuzunden kendime kızıyorum, ikinci sınavlarda kendime duzeltirim diyip moralimi yukseltmeye calışsam da artık bi noktadan sonra oda olmuyor. Her gun o gunun biteceğini umarak kalkıyorum, icimden kalkıp okula gitmek veya başka hicbir şey yapmak gelmiyor. Belki sorumsuzsunuz diyeceksiniz ancak gecen senelerde boyle değildi, her sınava zamanında gereğince calışırdım ve almam gereken notu alırdım. Ancak bu sene hicbir şey yapasım yok. Sadece evimde uyumak istiyorum. Ancak bi yandanda aile baskısı olunca o sorumluluk hissi beni depresyona daha cok itiyor. Ne yapmam gerektiğini hakkında bir fikrim olmadığı icin yazmak istedim belki tavsiye verirsiniz. Ayrıca lutfen bana doktora git tarzı şeyler soylemeyin cunku gercekten haz ettiğim bir şey değil.