Arkadaşlar babamı 2 ay once hastaneye kaldırdık. 42 derece ateş ve 500 civarında şekeri vardı. Durumu cok kotuydu ambulans gelmedi ateşi varsa gelmeyiz falan dedi.
Bu hastalığın sebebi de acil doktorları. Babam 1 gun oncesinde biraz halsiz ve ağrılı hissettiği icin acile gitti şekeri yuksekmiş. İltihap veya enfeksiyon gibi bir şeyler soylediler galiba. Antibiyotik yazmışlar. 2.gun akşamında babam ilacı icti ve yattı. 42 derece ateş titreme ile şoka girdi bizde ne yapacağımızı bilemedik ambulansı aradık sağ olsun gelmediler. Bu sefer taksi ile goturduk. Serum falan verdiler. Bir sağlık bolumune sevk ettiler. Oraya git sana ilac verirler gibisinden. Oraya randevu aldık gittik orası da antibiyotik yazdı.
Bir sonra ki gidişimiz de ise babam sabah işe gitti ve tekrar o Acil'in verdiği antibiyotiği ictiği icin 2 saat gecmeden yine ateş ve titreme ile arkadaşları hastaneye kaldırdı. Bu olaydan sonra ben bir daha ilacı icirmedim iyileşti de.
Ama bu olaylardan sonra babamda bacak ağrıları başladı başlarda cok takmadık gecer diye. Ancak gecmedi 2 aydır neredeyse Full ağrıyor. Bazen uyku uyuyamıyor. Şeker icin doktora gitti insulinini yukselttiler. Şekeri dengelemeye calıştılar.
Ancak bacak ağrısı devam ettiği icin bizde ortopediye randevu aldık ve resmen 3 hafta surdu. Rontgen vb bir suru test yaptılar. Sonuc bir şeyiniz yok gidebilirsiniz. Babamın ayağım ağrıyor dayanamıyorum, Şekerim yuksekti boyle oldu demesine rağmen genc bir cocukmuş doktor takmayıp ağrı kesiciler kas gevşeticiler verip gonderdi. Ki ilaclar hicbir işe yaramadı.
Şimdi Endokrinoloji bolumune randevu aldık. Bu randevu icin de neredeyse 3 hafta bekledik ayın 31'ine bulduk. Ben şu an da babama bir şey olacak diye cok korkuyorum. Ayağının kesilmesi vb durumlar duydukca deliriyorum. Babama ısrarla ozele gidelim dememe rağmen beni dinlemiyor. Gecen gun tekrar soyledim bana kenarda 3 kuruş birikmiş paramız var onu da buraya veremem falan dedi. Devlet hastanelerinde iyi hizmet almak icin veya bu şeker ve bacak konusu icin hangi bolume gitmeliyiz? Cunku buradan da sonuc cıkmaz ise yapacak bir şeyimiz kalmıyor. (aylardır randevu beklemekten başka bir şey yaptığımızda yok hastalığı ilerlese olse dahi bir şey yapamıyoruz bu sağlık sistemini bu hale getiren herkesin...)
Şeker hastası biri bacak ağrısı icin hangi bolume gitmeli?
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Şeker hastası biri bacak ağrısı icin hangi bolume gitmeli?