Gectiğimiz gunlerde verdiği bir roportajda nerede olduğunu soylemek istemediğini cunku bunun ortaya cıkmasıyla o yerde yaşamanın kendisi icin imkansız hale geldiğini soyleyen Do Kwon’un etrafındaki cember her gecen gun daralıyor.
Guney Kore’de Kwon icin dolandırıcılık ve Sermaye Piyasaları Yasası’nın ihlali soruşturması acan savcılığın Kwon’un gecen ay Singapur’dan ayrıldığını ve buradan Dubai’ye gectiğini tespit ettiği belirtildi. Kwon’un Dubai’ye giriş yaptığına dair ise bir bulgu henuz yok. Terra kurucusunun Dubai uzerinden aktarmalı olarak bilinmeyen başka bir ulkeye gectiği tahmin ediliyor.
Sadece resmi organlar aramıyor Kendisi icin Interpol tarafından kırmızı bultenle arama emri de cıkarılan Kwon’u sadece devletlerin resmi kurumları aramıyor. Binlerce mağdurdan oluşan “UST İade Grubu” adındaki bir oluşum da Kwon’un nerede olableceğine dair en kucuk bilgileri birleştirip ona ulaşmanın yollarını arıyor.
Bu grubun son araştırmalarının da Do kwon’un izinin Dubai’de olduğunu gosterdiği belirtilmişti.
Kwon son katıldığı podcast’te nerede olduğu hakkında herhangi bir bilgi vermemiş kendisi icin cıkarılan arama emri konusunda ise “Ben emri gormedim. Haberleri medyadan takip ediyorum, onların da hepsinin doğru olup olmadığını bilmiyoruz” demişti.