Antidepresanı Bırakmak
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Antidepresanı Bırakmak
-
20-10-2022, 09:19:43Gectiğimiz 2-2.5 yıl icinde anksiyete ve OKB tanısı ile ilac tedavisine başladım. İlk tedavim prozac ile oldu ve yaklaşık 9 ay surdu. Doktorumun kontrolunde onun gerekli gormesi ile ilacı bırakmıştım. Aradan birkac ay gecti ve bu surecte aslında gayet iyiydim ta ki okulum başlayana kadar. Okulu bitirememe ile alakalı bir donguye girmiştim ve cıkamıyordum. Doktora gittim ve bu surecin beni rahatsız ettiğini ne yapacağımı ise bilmediğimi soyledim. Sanki bağımlısı olmuşum gibi doktorun yazdığı recete ile hemen prozac şurup ile başladım ilac kullanımına tekrardan. Prozactan once 5 MG başladı 10'a cıktı 20'ye cıktı, etkilerini beğenmediğim icin Brintellix diye bir ilaca gecildi 10 mg sonrasında 20 mg olarak kullandım. Uyku problemim olduğunu soyledim bir ay boyunca Modiwake diye bir ilac kullandım. İşin komik yanı adında da gecen uyanık tutma olayı 1. Ayın sonunda bana uyku yapar hale gelmişti. Bu şikayetim ile 1. Ayın sonunda Wellbutrin isminde bir ilaca geciş yaptım ikincil olarak. Bu surecte 20 mg Brintellix 150 mg Wellbutrin kullanarak devam ettim. Wellbutrin istediğim etkiyi bir sureliğine vermişti ve uyku problemim, enerji problemlerim ortadan kalkmıştı. Bu surec icerisinde yaşadığım takıntılar arttı ve doktoruma gittim. Artmasına şaşırdı ve Wellbutrinin ideal dozunun 150 değil 300 mg olduğunu dolayısı ile 300 mg icmem gerektiğini soyledi. Ben de tabii ki 20 mg Brintellix yanı sıra 300 mg Wellbutrin ile yoluma devam etmeye calıştım. Fakat bu surecte biraz rahatlama yaşasam da vucudumdaki gereksiz enerji fazlalığı ile etrafa verdiğim rahatsızlığı gozlemleyebiliyordum. Sevgilimi bu surecte cok kotu etkilemiştim ve kafamda soru işaretleri donmeye başladı. Şu an ise artık yoluma ilac ile devam etmek istemiyorum. Doktoruma pazartesi gunu gideceğim ve artık ilacsız yoluma devam etmek istediğimi sorunlarımı kendim aşmak istediğimi soyleyeceğim. Eğer bırakma surecine yanaşmazsa kendim bu surece gireceğim ve bırakacağım. Bu durumu kafaya koydum ve yapacağım. Sorunum şu ki eğer doktor kontrolunde olmazsa ilacın bırakılması birden olmamalı ve azaltarak olunmalı, merak ettiğim konu ise şu antidepresan bırakıldığında cok daha kotu etkiler ile karşılaşan oldu mu, olduysa bunları nasıl aştı, yardımcı olabilir, yol gosterebilirlerse cok memnun olurum. Teşekkur ederim, iyi sosyaller.