Merhabalar, olayı en başından anlatacağım şimdi;

Benim 2 ay once sol alt 5 numaralı dişim ağrımaya başladı. Dişcime gittim ve o bana uc tane dişimin 16 yaşında olmama rağmen sut dişi olduğunu ve alt tarafta yeni diş olmadığını soyledi. Ben her sene diş kontorlune giden birisiydim ve hicbir gidişimde bana hicbir dişci boyle bir şey soylememişti. Her neyse zaten sol alt 5 numaralı dişin kokleri erimişti diş de curumeye başlamıştı. Dişcim beni bir ortodontiste yonlendirdi. Onunla konuştum işte cekerler tel takar kapatırız boşluğu dedi. Ben de emin olmak icin başka bir ortodontiste daha gittim. O da aynı şeyi soyleyince ilk gittiğim ortodontiste tedaviyi kabul etmeye gittim. Sonra ust dişlerime tel taktı. Birkac gun sonra ben gittim alttaki sağ ve sol 5 numaralı dişlerimi cektirdim. Bu perşembe de ust dişlerimi cektireceğim.

Şimdi olayın benim anlamadığım kısmı şu: Benim ust sol, alt sağ ve sol 5. Dişlerim sut dişi ve onlar cekildi/cekilecek, ama sağ ustte adam benim daimi dişlerimden 4 numaranın cekilmesini istiyor. Ben de mal gibi gulumsemeyi cok seviyorum ve sağ ust 4 cekildiği zaman gulumserken sağ tarafta boşluk gorunuyor. Ben de doktora sağ ustte de 5 numaralı dişi cektirsem ne olur dedim. Olmaz dedi. Şimdi ben yanlış biliyor olabilirim ama 4. Ve 5. Dişler sanırsam aşağı yukarı aynı diş belki koklerinde biraz fark olabilir ama bilmiyorum. Ben 5. Dişimin cekilmesini istememe rağmen doktor 4'u cekmekte ısrar ediyor. Bunun bir sebebi var mıdır? 5'i cektirsem ne olabilir? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkur ediyorum.