Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır (fazla da olabilir) sağ kulağımdan az duyuyorum fakat farkına 2 ay once vardım. Farkına 2 ay once vardıysan 3 ay olduğunu nereden biliyorsun diye sormayın ben de bilmiyorum. Bundan 1-1.5 ay once de Arctis 3 sağ kulaktan az ses geliyor diye iki tane konu acmıştım fakat sorun bendeymiş, boş yere kulaklığı kotulemiş oldum. Her neyse sorunun ben de olduğunu oğrenince ilk işim hastaneye gitmek oldu. Kulak- burun- boğaz bolumunden randevu aldım ve doktora derdimi anlattım. İşitme testi yaptırdılar ve cıkan sonuc sağ kulağımın daha iyi olduğu yonundeydi. Ben sağ kulağım daha az duyuyor diye gidiyorum ve bana sağ kulağın daha iyi duyuyor yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar.
Bu arada işitme testi studyo ortamında kulaklığa sinyal sesleri gonderilerek yapıldı. Kullanılan kulaklık o kadar dandik hissettiriyor ve nefes aldığınızda parmağınızı dahi oynattığınızda o sesleri duyabiliyordunuz. Testi ne kadar nefes tutmaya calışarak gecirsem de sağlıklı bir test olduğunu duşunmuyorum. Hastaneden ayrılmadan once doktor başka bir hastaneye gidip orada da test yapabilirsiniz dedi.
Ben de iki hafta kadar bekleyip bulunduğum şehrin en iyi hastanelerinden birine gittim hatta randevu aldığım doktor bile bulunduğum şehrin en iyilerinden diyebilirim. Derdimi anlattıktan sonra ilk gittiğim doktoradan farklı olarak 'Gece uyurken dişlerini gıcırdatıyor musun, uyurken uykuya dalma suren yaklaşık kac dakika oluyor? ' Gibi sorular sordu ve ben de dişlerimi 2 sene onceye kadar gıcırdattığı mı annemin soylediğini fakat ondan sonrasını bilmediğimi soyledim. Sonra yanında ki genc bir bayan dişlerime baktı ve 'Evet hocam dişlerinde aşınma var. ' Dedi. Uykuya kac dakika da daldığımı da soyledikten sonra yine işitme testine gonderdi beni. Teste tekrar girdim ve yine aynı ortam, yine sadece sinyal gonderilmesi, ve yine o dandik kulaklıklardan. Aynı şekilde yukarıda dediğim gibi nefes sesinizi dahi duyuyorsunuz. Allah'tan bu sefer eşit cıktığını soylediler yoksa yuzlerine karşı gulecektim kendimi tutamayıp. Doktora tekrar gittiğimde ise testte kulaklarında sorun olmadığı gozukuyor psikolojik olabilir psikiyatr'a gorunebilirsin dedi.
Sinirlenip cıktım oradan ve o gunden beri ne yapacağımı bilmiyorum. Psikolojik olarak başka sorunlarım var bunun farkındayım fakat kulağın duymasıyla ilgili ne gibi bir sorun olabilir bilmiyorum. En sıkıntılı olan şey ise kulaklarımın surekli boyle kalacağını ister istemez kafama sokuyorum ve kotu bir ruh hali ele geciriyor beni. Kafamdan atması da cok zor oluyor cunku surekli olarak kullanılan bir organ. Kulaklığı takıyorum ve sağ kulaktan az ses alınca ister istemez o duşunce aklıma geliyor. Ne yapacağım konusunda hicbir fikrim yok. En azından buraya konu acıp icimi dokeyim dedim. Ayrıca bilgisi olanlardan da yardım ve fikir almak istiyorum.
(Ek olarak alakası var mı bilmiyorum ama kulak, burun ve boğaz aynı bolumde olduğu icin yazmak istedim. Yaklaşık bir senedir balgam atamıyorum surekli boğazımda hissediyorum. Cok sert hapşurursam ancak oyle cıkabiliyor o da bu sene icerisinde bir kere oldu. )
Sağ kulağın az duyması
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Sağ kulağın az duyması