Arkadaşlar herkese merhaba. Gecen hafta cuma gunu havuzda yuzerken nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde omzum cıktı. Hemen kendimi havuzun koşesine atıp yardım istedim. Cankurtaran geldi. Ambulans cağırdılar. O sıra tabi havuzda bekliyorum. Kolumu havuzun koşesine koydum. Hareket ettirince cok şiddetli bir ağrı ve kasılma oluyordu. Cankurtaran istersen seni cıkarayım dedi. Bende sağlık ekipleri gelmeden biz birşey yapmayalım dedim. Ters bir hareket yaparız daha kotu olur dedim elletmedim kimseye. Neyse sağlık ekipleri geldiler. Bana hic dokunmadılar ve cankurtarana havuzdan cıkartalım dediler. Cankurtaran işi biliyormuş. Orada bulunan bir sosisi bacaklarımın arasından gecirdi yukarıdan 2 kişi sosisin ucların tuttu cankurtaranda belimden kavradı yukarı aldılar beni. Ayağa kalktım. Tabi sağlık ekipleri hÂl bana dokunmuyorlar. Dediler ki kolunu sen tut biz tutarsak ağrır. Sen nasıl rahat ediyorsan o şekilde tut dediler. Ambulansa kadar yurudum. Sedyeye oturttular beni. Bu arada benim kolum havada duruyor. L şeklinde havada duruyor. Kulac atarken omzum cıktığında o şekilde kilitlendi kaldı. Neyse kolumu havada tutuyorum ve yavaş yavaş kolum yorulmaya başladı. Dedim kolum yoruldu ne yapacağız. Onlarda aşağı indirebiliyorsan indir dediler. İndiremedim cok fena ağrıyordu indirirken. Neyse kolumu bir sargı beziyle boynuma sabitlemeye calıştılar ki yorulmasın kolum diye. Ama fayda etmedi. Bende kendimi sıka sıka indirdim kolumu aşağı gobeğime L şeklinde koydum. Ambulans hareket etti. Tabi başımda abla bana sorular soruyor. Formu dolduruyor. Neyse giderken ambulans sallanıyor ve sallandıkca kolum geriliyor ve ağrı yapıyor. Daha sonra elimin ici karıncalanmaya başladı. Parmaklarımin ucu morardi ve titremeye başladı elim. Ablaya diyorum ki abla elime birşeyler oluyor. Oda diyor bilmiyorum dayan benim yapabileceğim birşey yok dedi. Neyse giderken ambulans bir cukura mı girdi yoksa kasisten mi gecti bilmiyorum ambulans sallandı omzum yerine girdi. Girer girmez elimin karıncalanması ve titremesi gecti. Dedim ablaya omzum yerine girdi dedim. Baktı şoyle dokundu girmiş yerine dedi. Ablalar kendi aralarında konuşuyorlar ambulans sonunda bir işe yaradı falan diyorlar. Neyse hastaneye gittik doktor kolumu yukarı aşağı kaldırdı baktı birşey yok oturmuş dedi. Kol bandı yazdı gonderdi. Eve geldim. Kol bandıyla geziyorum. 10 gun bu şekilde olması gerekiyormuş. Eve geldikten sonra bizimkiler neden rontgen cekmediler dedi. Bende doktor birşey yok dedi geldim dedim. Neyse bizimkiler dun dediler git bir hastaneye rontgen cektir ne olur ne olmaz diye. Gittim rontgen cektirdim doktor birşey yok dedi. Ama bundan sonra dikkat edeceksin dedi. Yine cıkma ihtimali var dedi. Yalama olabiliyormuş sanırım. Uzun bir sure yuklenme dedi koluna. Daha sonrada ani hareket yapma dedi. Normal bir insana gore senin kolunun cıkma olasılığı daha yuksek dedi. Şimdi bu durumu yaşayanlar var ise yada bilenler var ise ne yapmalıyım? Omzum alışkanlık yapabilir mi? Yapmaması icin ne yapmalıyım? Nelere dikkat etmem gerek? Ne kadar sure ağır kaldırmayayım? Bundan sonraki yaşantımda neler yapmalıyım bir daha bu şekilde olmaması icin? Yardım ederseniz sevinirim. Herkese iyi bayramlar.