2018'in ilk Kasım ila Aralık aylarından itibaren sesim ilk defa catallanmaya başladı. Oncelikle ses catallanmasının ne olduğunu bilmeyenler icin acıklayayim. Ses catallanması; konuşmakta gucluk cekmenize sebep olan, sesiniz normalde ince veya cok ince dahi olsa bile ses catallanması rahatsızlığı sonrası sesinizdeki o inceliği kaybetmek ve şarkı dahi soyleyememek veya bağırırken zorluk cekmek ve seste kolay kırılmalar, sesinizin kendi orijinal tonunu ve renginin değişmesine sebep olması, azıcık "aaa" dediğiniz zaman bile anormal bir ses cıkması orneğin buna en iyi ornek olarak matkap sesinin cıkarttığı gurultuye ornek verebilirim. Matkap sesinin daha az gurultulu hali gibi duşunebilirsiniz. Bu sorunu ben 1 senedir yaşıyorum ve zaman gittikce de artıyor. 2018'in aralık ayı icerisinde zamanında soke'de ozel bir hastane vardı. Egemed ozel hastaneleri diye. Orada kulak burun boğaz doktoruna gittim ve boğaz kamerası sokup, baktı. Once "iii" de dedi. ben de o sesi cıkartırken kamerayla cift ses tellerimin birbiriyle olan carpışmalarına baktı. Doktor; "ses tellerinin ucunda hafif bir hasar var, hic konuşmamanı tavsiye ederim. Eğer hala gecmezse, ses terapisine gitmek zorundasın. " Dedi. O zamanlar sesimdeki problem, şu ankine kıyasla daha hafifti. Muhtemelen ses tellerimde şu anda daha da ciddi bir hasar soz konusu. Ayrıca, uzun bir suredir şarkı dahi soylememe, sesimi dinlendirmeme rağmen sorunun git gide artış gosterip, devam etmeside beni iyice sıktı. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Ancak şunu soyleyebilirim ki, son 1 senedir hergun boğazıma mide asidi kacıyor. Boğazım cok kotu yanıyor. Bu normal bir reflu değil sanki. Acı biber yemişcesine boğazımın derinliklerinde acı hissediyorum. 2 buyuk bardak su iciyorum hemen bunun uzerine ve acıyı bastırmaya calışıyorum fakat, genelde su ile yaptığım mudahaleye rağmen boğazımdaki acı gecmiyor. Sizde de benzer bir sorun oldu mu? Bunun en etkili cozumunu bilen var mı? Kulak burun boğaz doktorunu bile aşıyor bu durum sanırım.