Şimdiden soylemek istiyorum kimseyi rahatsız etme gibi bir duşuncem yok, sadece belki benim yaşadıklarımı tecrube eden ya da tecrube eden kişiyi tanıyan birileri vardır da bana burada yardım olmasa da en azından onerileri olabilir.

(Başlamadan once coğu kişi buraya yazmak yerine doktora git diyebilir, 1 hafta ya da en gec 2 hafta icinde gideceğim sadece yaşayan var mı yaşadıklarını anlatacak biri var mı onu istiyorum)

Benim icin gercekten onemli bir konu olan boy ve ceşitli şeylerden bahsetmek istiyorum, oncelikle 1998 doğumlu olduğumu soylemek isterim. Bundan 3-4 yıl evvel boy problemi duşuncesiyle doktora gitmiştim, check-up'dan ve ceşitli kontrollerden gectikten sonra kemik yaşımın doğru ama gelişimimin yavaş olduğu soylendi. Tahmini olarak -ki tahmini değil aslında babam ve annemin ailemin de birkac bireyi baz alınarak- 172-173 cm olabileceğim soylendi.
Ergenliğe girme yaşı ortalama olarak bilinen bir bilgidir (şu an yaş hesaplaması yapamıyorum okuma duzeyine gore soyleyeceğim) ortaokul olarak 7. Ve 8. Sınıf civarı ergenliğe girilir ve benim yaşlarıma kadar devam eder.

Ben lise 3 sonları lise 4 başları gibi ergenliğe girdim yani ergenlikte oluşan belirtiler olmaya başladı.
Bu sebepten dolayı ortaokulda ergenliğe giren kişi ile aynı gelişim sureci yaşamayacağımı duşunuyorum, ya da onlardan kıyasla uzun bir ergenlik donemi gecireceğimi.
Şu durumda boy uzatmak mumkun mudur? Sadece birkac cm istiyorum hepsi bu.