Arkadaşlar biraz garip bir sorunum var anlatırken de zorlanıyorum aslında. Banyo yaptıktan sonra ozellikle yuzumde sanki bir tabaka varmış da o tabaka gitmiş gibi hissediyorum. Kızarıklık vs. hicbir gorunur değişim yok. Nasıl diyeyim, bu his 1-2 gun suruyor sonra geciyor. Mesela dun sabah banyo yaptım dun gece uyurken yanağımı yastığa koymak istemiyorum. Deyince rahatsız oluyorum dediğim gibi sanki bir tabaka vardı onu kaldırmışım gibi hissediyorum. Bir de gozlerim de en cok etkisi oluyor ve benim hayat performansımı kısıtlıyor. Sanki gozum yanıyormuş gibi ya da tasvir edemediğim bir duygu. Ha bir de sabah kalkınca oluyor, gozlerim ağır gibi yorgun ve sanki katılaşmış gibi hissediyorum.
Doktora git demeyin cunku defalarca gittim, devlet hastanesine de gittim, ozele de gittim docentlere, prosefor doktorlara defalarca gittim ama hicbir sonuc alınamadı. Şu anda tek carem benzer sıkıntı yaşayan birini bulup tavsiye almak. İlk once ozele gitmiştim orada bir docent doktor vardı bana gozumun kirpiklerinin arkasında yağ olduğunu soyledi ve dediğine gore bu hastalık yeni cıkmış her doktor bilmezmiş. Bana ilac verdi ve buhar yapmamı soyledi. Suyu bir cezveye koyup ısıtıyorum, o buharlaşmaya başlayınca gozume ve yuzume tutuyorum acayip rahatlama geliyor ama etkisi kısa malesef.
Diğer bir devlet hastanesindeki doktor gozumde alerji olduğunu soyledi ki benim vucudumda da alerji vardı kucukluğumden beri kabarıyordu vucudum ve kaşınıyordu. Şu anda oyle bir durum yok, ilac kullanınca belli bir sure geciyor. Bunu ek bilgi olsun diye verdim. Her neyse, ilac yazdı bir işe yaramadı. Daha sonra başka bir ozele gitmiştim onda da alerjim var dedi, gozluk verdi numaraları 0.5 ve 0.75 miyop gozlukleri. İlac verdi, gecmezse gel dedi bir daha gittim başka guclu ilac verdi yine gecmedi. Ailem de duruma sinirlendi ozel hastane para kazandırmak icin yapıyorlar dedi devam etmedik. Zaten ilacları da bir fayda etmedi.
Yani anlayacağınız ne yapacağımı bilmiyorum, gittiğim başka cok doktor var kimi anlamadı sorunu kimi goz kuruluğu dedi hicbir sonuc alamadım. İleride maddi imkanlarım iyi olursa İsvicre'ye bile kendimi goturup gostermek istiyorum cunku doktora gitmekten bıktım artık.
Varsa yardımcı olabilecek ya da benzer durumu yaşıyan lutfen yardımcı olun.
Ha bu arada bu sorun 3-4 yıldır var sanırım daha oncesinde yoktu. 5-6 yıl da olabilir.
Ekleme: Ayriyetten ışığa karşı baya bir duyarlılığım var karanlık olsun istiyor gozlerim, daha rahat oluyor. Ozellikle banyodan cıkınca ozellikle telefon gibi cihazların parlaklığı maksimumdaysa beni rahatsız ediyor bu yuzden hep orta civarı acıyorum. Gozluğumde de zaten mavi ışık filtresi var, telefonumda da ayriyetten bu ozellik acık.
Banyodan Cıkınca Gozde Oluşan Kotu His
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Banyodan Cıkınca Gozde Oluşan Kotu His