Sonun da ben de ameliyat oldum Hem tecrubeli arkadaşlardan merak ettiğim şeyleri oğrenmek, hem de ameliyat olacaklara elimden geldiğince yardımcı olmak adına ameliyat surecini buraya yazayım dedim
Kbb uzmanına oldum ameliyatımı, plastik cerraha olmadım. Burnumda icte kemik eğriliği ve et buyumesi, dışta da kemerli bir goruntu vardı. Rahat nefes alamıyordum, hatta hic nefes alamıyordum. Boyut olarak cok da buyuk bir burnum yoktu ve yuzum de genişcedir, haliyle cok kucuk bir burun yaparsa diye korkmuştum biraz. Neyse ki korktuğum gibi olmadı Oncelikle merak edenler icin ucretini soyleyeyim ameliyatın, 3,5 milyar odedik..
Ayın 24'unde sabah 10.00 da ameliyat oldum, saat 12.00 de odama aldılar beni, bugun 7. gunum yani. İlk ağrımı ameliyatı olduğum gunun gecesinde hissettim, ağrı kesici iğne yaptılar. Ara ara ateşim yukseldi, ama oyle cok onemli bir şey değildi. İkinci gun saat 11.00 da hastaneden cıkışımızı yaptık. Yuzum, gozum, dudaklarım, bayağı şişti, morardı. Buz koyduk 2 gun boyunca sık sık. Diş kemiklerim cok ağrıyordu. Sadece sıvı gıdalar tuketebiliyordum, bol bol da su ictim, konuşabiliyordum ama yemek yerken ağzımı acamıyordum, dudaklarımı kontrol edemiyordum şişlikten. Ama o gunun akşamında bayıldım, tansiyonum cok duşmuş. Doktorun ağrı kesici olarak verdiği ilacın yan etkisi de olabilir bu, cunku nefes darlığı da cekmeye başlayınca o şişmiş sulanmış gozlerimle elimden geldiğince recetesini okudum ilacın. Bayılma, carpıntı, ishal, nefes darlığı.. Hepsi de goruldu bende, ilacı kesince gectiler neyse ki. Ama doktorumu sevmiyorum. Mersin'de un yapmış başarılı bir doktor olduğu icin tercih ettim, ancak cok ilgisiz bir doktor. Bir de soru sorduğunuzda azarlıyor sizi, memnun değilim bu huylarından yani. Neyse sonuc guzel olsun da katlanacağız bunlara artık ne yapalım..
3. gunumde tamponu cıkardılar. Ama kan durmadığı icin kucuk bir tampon daha koydular burnuma. Onu da 4. gun cıkardılar. 6. gunumde yani arefe gunu sabahı alcıyı cıkardılar dikişleri de aldılar, ama yeniden alcı yaptılar, onu da cuma gunu cıkaracaklarmış. Sanırım bir alcı daha yapacaklar aynı gun. Şişlerim inmeye başladı yavaştan, ama Mersin'in sıcakları mahvediyor, klimanın karşısından ayrıldığımda hemen şişmeye başlıyor suratım.
Tamponlar alındıktan sonra yine ara ara kan, pıhtı, sarı sıvı vs, şeyler geliyor burnumdan. Bir burun deliğim biraz acıldı ama diğeri henuz hic acılmadı sanki hala tampon varmış gibi, normal midir ki bu Doktor deniz suyu yazdı gun icinde sık sık onu sıkıyorum burnumun icine. Temizleme ihtiyacı da duyduğum icin kulak copuyle gunde 6-7 defa temizliyorum yavaş yavaş, bir zararı olmaz inşalah:18: Ama kulak copunu de bayağı derinlere soktum icte, korkuyorum zarar vermiş miyimdir diye:26: Bi de teramicyn goz pomadı verdi, sabah akşam onu suruyorum burnumun icine yine derinlere ittiriyorum kulak copunu yavaşca.. Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa cok sevinirim