Koşuyolu'nda, ismi Rinomed olan bir yeri var once oraya gidiyorsunuz ve burnunuz hakkında tarafından bilgilendiriliyorsunuz. burun ameliyatı olmak isterseniz gununu tarihini de kararlaştırıyorsunuz. ayrıca ameliyat sonrası kontroller icin de yine buraya geliyorsunuz.
ameliyat Cağıner (hasanpaşa'da) hastanesinde gercekleştiriliyor. ameliyattan onceki gece 00.00 dan sonra yemek yemeden hastaneye gidin. oncelikle kan tahlili yapılıyor. ameliyat tercihe gore lokal ve ya genel anestezi ile oluyor. (ben genel oldum kesinlikle geneli oneririm) ameliyatım yaklaşık 45 dk. surdu. ameliyattan cıktıktan sonra gece 12 ye kadar da gozlerimin ustune kesintisiz buz koyuldu. (eğer buz koymassanız gozleriniz şişer, morarır yani buz, burun ameliyatında kilit nokta diyebilirim) anestezi uzmanı da cok iyiydi, ameliyattan cıktıktan sonra ne kustum ne bayıldım başım dahi ağırmadı. (ki genel olarak hicbir şekilde ameliyat sonrasında ağrım olmadı ) yalnız ben 12bucuk civarı ameliyat oldum ve 7 ye kadar yataktan kalkmadım herhangi bir durum olmasın diye. ayrıca ilk 1 hafta yatarken yastığınız her zaman 45 derecelik acıyla durmalı. (bu da yuzunuzun morarmasını ve şişmesini onleyecektir.) ameliyattan sonra 1 gece hastanede kalıyorsunuz. cok fazla yemek yeme ihtiyacı zaten hissetmeyeceksiniz ben 12 ye kadar 2 corba ictim biraz da su dışında bir şey istemedim. bana sabah kahvaltı da normal kahvaltı geldi ama alcı alınana kadar sabah akşam sulu gıdalar tuketmelisiniz. (kahvaltıda bebe mamasını sutle karıştırdım, puding, sut, corba, aşure..vs. yemesi kolay olan yiyecekleri tercih edin, mumkun olduğunca burnunuzu ve dudağınızın ust tarafını oynatmamaya calışın.) 13'unde tamponlarım alındı, biraz rahatlattı nefes acısından ama bir kac gun sonra ici pislikle dolduğundan yine kapandı benim. 20'sinde de alcım alındı, burnumun ustune bant koydu. zaten alcım alındıktan sonra rahatlıkla 2 burun deliğimden de nefes almaya başladım. 24'unde de bantlarım alındı. (bantlar alınana kadar burnunuza su değmeyecek kesinlikle, duş alırken de sacınızı ayrı vucudunuzu ayrı yıkayın.) bantlar alındıktan sonra cok cok iyi nefes almaya başladım. her kontrolde icini temizlediği icin giderek daha iyi nefes almaya başladım. (şuan 20.gunu ve nefesimin ciğerimin icine kadar girdiğini resmen hissediyorum

gelelim ilaclara.. ilk başta antibiyotik kullanıyosunuz bitene kadar. bunun yanında odemi alması icin avil kullanıyosunuz. ayrıca kesinlikle ağrı kesici icin aspirin kullanmayacaksınız cunku kanı sulandırıyor burun kanıyor. tamponlar alındıktan sonra okyanus suyu sabah akşam 5 er damla (bu da burun ici kurumasın diye) alcı alındıktan sonra da akşamları 5 damlaya iniyor ve yanında burnun icine krem suruyorsunuz kulak copleri yardımıyla. ayrıca butun bu zaman icinde kesinlikle baharatlı yiyecekler yemeyin, yemeklerinizde fazla tuz kullanmayın (tuz da odem oluşturuyor cunku) ve asitli icecekler icmeyin.
başka sorularınız olursa cevaplamaya calışırım..