OLUŞABİLECEK KOMPLİKASYONLARI YAZIYORUM DİKKAT DİKKAT
1_Dikiş yerinde ayrılma:Ameliyat sırasında burnun acıldığı kesi yerleri,ameliyat sonrasında dikişin kopması veya cozulmesi sonucunda ayrılabilir.
2_Burun ustunu kaplayan derinin bir parcasında incelme sonucu olme olması;
Bu durum 2. - 3. kez ameliyat olan hastalarda burun derisinin daha dikkatli olarak kaldırılmasını gerektirir.Cunku bu hastalarda burun derisinin kan akımı bozulmuş ve beslenmesi azalmıştır. Bunun sonucunda deri daha ince ve kırılgan bir hale gelmiştir.Cok cok nadir olarak ilk kez ameliyat olan hastada da benzer komplikasyon olma riski mevcuttur.
3_Burun tıkanıklığı: Eğer hastadaki septum deviasyonu,burun allerjisi,burun eti buyumesi,sinuzit gibi burun ici ile ilgili duurmlar ameliyat oncesinde atlanmış ve sadece burnun dışına yonelik ameliyat yapılmış ise erken donemde şişlikten dolayı normal olarak karşıladığımız bruun tıkanıklığı gec donemde de devam edebilir.
4_Septum perforasyonu;burun orta direğini oluşturan septum denilen kıkırdak duvarda delik oluşabilir. Ciddi bir durum yaratmaz, bazen hasta nefes alıp verirken ıslık sesi cıkarabilir. Hastaları en cok rahatsız eden olay bu deliğin cevresinde devamlı olarak kabuklanma olması ve bunun burun tıkanıklığı yaratmasıdır. Bu durum ancak ikinci bir ameliyat ile duzeltilebilir.
5_Burun icinde sineşi (yapışıklık)gelişmesi;
6_Burun ucundaki yara yerinde iz kalması: Kural olarak yuzun ortasındaki yaralar, bu bolgenin her iki taraftan da kanlanması ve cok iyi beslenmesinden dolayı iz bırakmazlar. Ancak daha once de bahsettiğimiz gibi hic bir şey garanti değildir. Bu gune kadar hic bir hastamda bu şekilde bir şikayet olmadı. Ancak bu olmayacağını da gostermez
Eğri burun hastalarında ameliyat sonrasında daha once eğri olan kıkırdak tekrar aynı yone doğru eskisi kadar olmasa da eğrilme eğiliminde olabilir ve hastaya daha kucuk ikinci bir ameliyat gerekebilir.
7_Burun Estetiği ameliyatlarında daha once var olan deformitenin fazla duzeltilmesi veya az duzeltilmesi sonucunda mevcut deformitenin devam etmesi veya başka bir deformitenin ortaya cıkması durumu gelişebilir.Bu durum fonksiyonel bir bozukluğa da neden olabilir.
Bazı deformiteler aldatıcı ve gecicidir ve takipler sırasında duzeldiği gozlenir. Tatminkar olmayan kozmetik gorunuş veya burnun yeni gorunuşundeki tatmin eksikliği durumlarında revizyon (duzeltme ) ameliyatı ilk ameliyattan 6 ay-1 yıl sonra yapılabilir. Bu durumda burun dokularının tamamen iyileşmesi beklenmeli ve sonrasında ameliyat yapılmalıdır.Daha kucuk bir takım sorunlarda ise lokal anestezi altında 'rotuş' olarak adlandırılan ve 10-20 dakika suren kucuk mudahaleler gerekebilir.
TUM DUNYADA ESTETİK BURUN AMELİYATLARINDA EN İYİ ELLERDE BİLE 5-10% ARASINDA ROTUŞ AMELİYATI YAPILMAKTADIR....
Burun estetiğinin korkunc sonucları da var
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Burun estetiğinin korkunc sonucları da var