Normalde kolay ezberlerim ve ezberlediğim şeyleri de zor unuturum ama cok garip istisnalar oluyor bazen. Bir donemdir okula gitmek icin servisi aynı yerde bekliyorum fakat yaklaşık 1 hafta once 1 donemdir gittiğim yolu unuttum. Yolu gitmek 3 dakikamı alıyor, evden cıktığım an beklediğim yer gozukuyor bile. Sitenin 2 cıkışı olmasına rağmen sabah hangi cıkıştan cıktığımı bile hatırlayamadım. Hatırlamak icin 3 dakika duşundup emin olmadan gittim ve şansıma buldum.
Farklı bir olayda bundan 1.5 2 sene once gercekleşti. 1 senedir gittiğim okul o da evime aynı mesafede; sadece kapıdan cıkınca gozukmuyor, 1 dakika yurumem gerekiyor gozukmesi icin. Onun da yerini unuttum ve okula GPS ile gittim.
Tum sabahlar cok acele ederek cıkarım ben ya son anda yetişir ya da kacırırım. Aynı zamanda sabahları da cok zor kalkarım yani her sabah yarı uyur şekilde cıkarım evden.
Bir de dikkat dağınıklılığım var ama derslere odaklanabiliyorum sadece normal hayatta diğer şeylere odaklanamıyorum. Mesela yeni sınıfımdaki kişilerin ismini ezberlemem 2 ayımı alıyor. Gittiğim yerlere duzenli olarak gitmiyorsam asla hatırlayamıyorum. Birine bir soru sorup cevabını oğreniyorum, sonra cevabı unutup veya dinlemediğimi fark edip tekrar soruyorum.
Bilgisi olan varsa bu yaşadığım olaylar alzheimer belirtisi falan olabilir mi yoksa ben mi abartıyorum, sadece dikkatsizlik veya vitamin eksikliği falan mı? Doktora gitmek istersem neye gitmem lazım psikoloğa mı normal doktora mı? İnternetten biraz baktım alzheimer her yaşta olabilirmiş ama teşhis icin neye gitmemiz gerektiği yazmıyor. Bu arada 18 yaşındayım.
Cok Temel Şeyleri Unutmak
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Cok Temel Şeyleri Unutmak