3 sene once araştırmaya başladığımda iyi gozuken butun doktorların hastalarının yorumlarını fotoğraflarını inceleyerek uzun bir sure gecirdim. ve o zamandan beri aklımdaki tek isim Emre İlhan'dı. takıntım buyudukce daha cok okudum,hastalarını yaşadıklarını oğrendim. tabi yaşım kucuk olduğundan ailemi ikna edememiştim. 18 olunca bu konuda da ne kadar ciddi olduğumu anladıklarında izni kopardım.
doktorla tanışma-kaynaşma
ameliyat tarihini randevu alırken almıştım.
istanbul'a gelindi.heycanla o gun beklendi.ve bağdat caddesinin yolu tutuldu. sonuc benden bile cok konuşan bir doktor. işi gereği anlatması gerekenleri anlattı tabi ki.
aranan elektriğide aldık tamamdı.doktorum kesin buymuş diyerek 2 ay sonrasını beklemeye başladım. bu arada ben ameliyat tarihi sonra olmasına rağmen tasarım falan yapar diye duşunuyodum o iş oyle değilmiş.
2 ay sonra ilk goruşme(ameliyattan 5 gun once)
burun ici kontrolu yapıldı.kemik yamulmuş etler buyumuş aferin onlara.tasarım icin fotoğraf cekildi.
tasarıma şoyle bi bakıldı gittimi burnun yarısı oh ne guzel. ameliyat hakkında da ufaktan konuşuldu.tamamdır. 2. goruşmeyi bekleyelim
2.goruşme (ameliyattan 3 gun once)
ameliyat hakkında konuşalım ama once hemşiremiz Ozgul hanım bizi bilgilendirsin guzelce. doktorcuğumuzun kesmesine izin verdiğimize dair belge imzalayalım hemde 4-5 kere. evet bu kısım sıkıcıydı.
sonra doktorumuza aklımıza takılan şeyleri sorabiliriz,benim aklıma gelmemişti sorcak birşey,yeterince araştırdığımı duşunmuştum sanırım.
evdeyken aklınıza takılan bişey olursa not alın bence. heyecandan unutabiliyor insan..
hastane ziyareti (ameliyattan 2 gun once)
kan verme ve anestezi uzmanıyla tanışmak icin gidiyoruz. ben anestezi uzmanını ameliyata girdiği icin goremedim,konuşamadım. ameliyat gunune kaldı.
ameliyat gunu notları
doktorcuğa uyup ac kalmamak icin oğleden sonra olsun dedim.pişmanım. sabah olmak en guzeli. tabi sabah olamayacaksınız buyuk ihtimalle oğlen olcak o da.
bu konuyu pekte takıp oğrenmedim sonrasında ama ameliyat saatleriyle ilgili sorunlar var.
ben oğlen 1-2 gibi olacağımı duşunduğumden soylendiği gibi 6 saat oncesinde yemek yeme ve su icme gibi guzel faaliyetlere son verdim.
11 gibi hastanedeydim. ve suprizi yaşadım benim olacağım saatte daha ilk hasta alındı. ilk hastayada selamlar opucukler

bu arada anestezi uzmanıyla tanışıldı.sorular sordu. ilk ameliyatın gecikeceği oğrenilince de 1 bardak suya izin verdi sağolsun. zaten sonrasında serum takıldı. beklemeye başladım.
ben sakinleştirici kafası yaşamak istemediğim icin sakinleşmeden gittim ameliyathaneye.
ilk defa ameliyathaneye gidecek olanlara sozum; soğuk buz gibi falan demişler ama değil yani serin olabilir ama poponuz donmuyo, zaten ortu ortulecek ustunuze uşume gibi şansınız yok
ah bide coraplar var. dikkatsizliğime mi geldi yoksa kimse bahsetmemiş mi bilmiyorum ama corap giydiriyorlarmış.(varis corabı olması lazım)
ameliyat suresi 1 ila 5 saat arasında değişebiliyomuş. şimdi bunu bekleyenlerimize iyice tembihleyelim ki gec kalınırsa telaş yapmasınlar.
3.5 saati atlattım. ayılma kısmından nefret ettim diyebilirim. hic hoş kafalar değildi.
ameliyattan sonra mide bulantım oldu ama bulantı kesici ilac verdiklerini soylediler. biraz bekleyince o da gecti. kusmakta kotu bişey değilmiş korkmayın boş yere.
topuklarım cok ağrımıştı ilk başta.o da fazla surmeden gecti.
yemek konusunda cok sorun yaşadım. diş tellerim var. şu an tedavimde kullanılan ekstra teller yuzum şişince yanağıma battığı icin sadece yoğurt ve corba yedim.
alcı-dikiş-tampon alınana kadar sıvı şeyler yemeyi tercih ettim. meyveli yoğurt cok iyi gelmişti.
-şişme ve morarma konusu-
ameliyattan cıktığımda yanaklarım ve gozlerim şişmiş ve morarmıştı. maske falan dinlemedi sonrasında da. 2. gun eve gittiğim gece iyice şişmeye başladım doktor soylemişti zaten.
2. gun şişebildiğimiz kadar şişiyoruz 3. ve 4. gun hızla inmeye başlıyor şişlikler.dudak ve cevreside şişicek ama o da 1-2 gune inicek.
1 haftada şişlikler kaybolmuş morluklar sararmış gozlerdeki kanlar yok olmaya başlamıştı. kalanlarda minik minik bolgelerdekilerdi.
kendinizi ne kadar hazırlarsanız hazırlayın o hale gelince bir depresif haller geliyormuş ben onu anladım. 3.-4. gune gecti normale dondum.
mumkunse regl doneminize getirmeyin.ameliyat icin sorun olmaz ama halsizlik ve duygusallık pek hoş olmuyo o haldeyken.
muhteşem 3lu
alcı-dikiş-tamponların alınması yani.7. gunde gittiler.
onlar alınmadan 1 kez kontrole gidiyoruz temizliğimizi bakımımızı yapabilmişmiyiz diye.2 dakikalık bir olay.
muhteşem 3luye donelim tekrar. bana gore hepsi pıt pıt cıktı.
dikiş alınırken cok hafif hissettirdi kendini tamponu cıkarırkenki his kesinlikle acı değildi benim icin.
tampon cıkınca bi kanla karışık sumuk akıyo onu hemen temizledi doktorcuğumuz.
sonra hafif bir yanma başlıyo nefes alıyoruz hunharca.evet acı gercek eskiden duzgun nefes alamıyomuşum.
ve acılı kısım.burnumuza baya bir dokunuyo doktorumuz.ama anlık acılar onemsiz yani. ta daa bandajlandım bir guzel.
bandaj ten rengi ve 3 kez yenileniyor.her seferinde daha az bandaj yapılıyor. 4. gidişimizde de tamamen kurtuluyoruz. şiş burnuşa merhaba deme zamanı geliyo.
dikişler tampon vs. alındıktan sonra tat almaya kokuları yavaştan icimize cekmeye başlıyoruz bu arada.
bundan sonra yemekleri rahatca yiyip dişimi hunharca fırcaladım.
13.gune kadar cildim sorun cıkarmadı. sonra sivilceler pırt pırt cıkmaya başladı minikler ama rahatsız ediciler.
14.gunden sonra rahat rahat yuzumu yıkamaya başladım kremlerimi surup bakımımı yapar oldum.
28 gunum bitti ve sivilceler coğaldı.burnuş soyuluyo ve şişlerim baya baya indi. 7/24 klimayla olmamın etkisi sanırım.

-ilk zamanlar cok konuşmamanız soylenecek ciddiye alın.ağrı yapabiliyor.
-uyku duzeniniz bozulacak ama spreyi 2 saatte 1 sıkmaya calışın.alarm kurup uyanıyodum ben.
ameliyattan cıktıktan 6. gune kadar sorunsuzca nefes aldım. bu sayede olduğunu duşunuyorum.
coğu kişiden tamponlar varken nefes alamadıklarını duydum ama spreyi duzenli sıkıp sıkmadıklarını sormamıştım doğrusu.
-kurumuş kan temizlemece. ilk hafta sadece burun ucunda gorunenleri temizledim. şoyle ki bi adet kulak cubuğu alıp spreyden sıkıyoruz. kuruyan kanlara kibarca dokunuyoruz.
cıkan cıkar cıkmayanda yakın zamanda cıkacaktır mutlaka. dikişlere cokca dikkat etmek lazım.
-2. hafta ve sonrasında daha rahat temizlemeye başladım. su cekip hafiften sumkurme izni cıktı doktordan. tabi doktor size soylemeden yapmayın.
kulak cubuğuyla baya kaynaştım ben. temizlemede cok iyi oluyo. tuy tuy olmayan pamuklardan olmasına dikkat edebilirsiniz. burun icine yapışması iyi olmaz gibi.
-2.haftamda kuafore gittim kaş bıyık icin. ameliyat olduğumu dikkat etmesini soyledim. hafiften dokununca uyardım pek sorun olmadı.kaşlarımı mahvetmeseydi bide keşke.
-Emre beyle ilgili tek sorunum randevu saatleri oldu. hic saatinde alınmadım. tabi bana ozel değil genel bir durummuş eski hastalarla konuşunca anladım.
neyse en azından ordaki insanlarla kaynaşmış olduk.

şişlerim daha tam inmesede ki zaten ameliyattan cıktığımdan beri fikrim aynı,burnumun yeni halini cok sevdim.
şimdilik aklıma bunlar geldi. gerekli gereksiz cok şey yazdım sanırım. sorusu olan olursa yardımcı olmaya calışırım.
25 mesajı gecince albumde acılacak.