Merhaba

ben 17 yaşındayım. Burnumda sola doğru yatıklık,eğrilik var sağdan-sola doğru. Bu eğrilik hem goz kapağımı hem kaşımı etkiliyor. Sağ kaşım sol kaşıma gore daha duşuk, Sağ goz kapağım sol goz kapağıma gore eğri gibi duruyor. Yani komple sağ yuzumde asimetri yaratıyor. Bunun cozumu Rinoplasti ameliyatı yani burun estetiği olursam hem burnum hem goz kapağım hemde kaşım duzelecek. 1 ameliyat ile 3 sorunum birden kalkmış olacak. Ama 17 yaşında olduğum icin doktorlar 18 ol diyip duruyor. 1 yıl daha bekle demesi kolay benim hayatımı sosyal yaşantımı ve psikolojimi alt ust ediyor bu durum. Fotoğraf bile cektiremiyorum. İnsanın tipini en cok kaş yapısı ve goz belirliyor hatta burunda bende 3 undede sorun olunca tip kaymış kavramı benim icin kullanılabilir. Sağdan farklı soldan farklıyım. Sanki 9 ay var 18 olmama 9 ayda burnum inanılmaz derecede değişeceğini sanmıyorum. Zaten yeterince buyuk. Ayrıca ergenlikte yuzde ilk burun gelişiyormuş diye biliyorum. 13-14 yaşlarında olsam ergenliğe yeni girdim burun değişir derim. ama zaten 17-18 yaşlarında burun %90 yada %95 lik gelişim kısmını tamamlıyor 21 yaşına kadarda kalan %5 yada %10 luk kısmı gelişiyor. Zaten internetten bazı unlulerin genclik yani ergenlikteki halleriyle şuanki hallerine baktığınızda genelde burunlarının aynı, sadece kaş goz dudaklar vs. yani yuzun diğer bolgeleri daha erkek ise erkeksi, kadın ise daha kadınsı oluyor. Tip daha cok oturmuş oluyor. Ama burunlar genelde değişmemiş oluyor. Bu yuzden bende ameliyat olmak istiyorum. Ameliyatı ozelde olucam. Ama Doktor onerisi gerekiyor ayrıca 18 altını ameliyat edebilicek bir doktor gerekiyor. Cunku aklımda Barış Cakır vardı kendisine bir suru mail attım ama 18 altını etmem ameliyat diyip durdu. Demekki hakkımda hayırlısı Barış Cakır değilmiş. Başka doktor oneren var mı ? Cidden tecrubeli ve işi ticarete dokmemiş biri olmalı. Yardım ederseniz ve tavsiye yaparsanız durumumla ilgili sevinirim.