Burnumda kemik vardı yandan bombeli duruyordu, artık guneş gozluğu bile takamaz hale gelmiştim kemiğe baskı yaptığı icin başımı ağrıtıyordu. Son iki-uc yıldır ameliyat duşunuyordum ama bir turlu olmuyordu sebebi ameliyattan veya sonrasından korkmam değildi; ailem istemiyordu. Fakat son zamanlarda nefes alışımda zorlanmalar da başlayınca ailemi ikna edip doktora gitmeye karar verdim. Okuldan yakın bir arkadaşımı bu sene somestr tatilinde Hacettepe Universitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bolumunden Dr.Ali Aliyev ameliyat etmişti. Burnunu gorduğumde ozelde yaptırdığını sandım ama universite hastanesinde yaptırdığını soyleyince cok şaşırdım cunku burnu aşırı doğal ve estetik duruyordu; hemen doktorunun adını ve numarasını aldım. Ali bey beni hemen ertesi gun muayene olmaya cağırdı. İki bucuk-uc hafta sonrasına ameliyat randevusu verdi. Ameliyata girerken doktorum da ben de gayet neşeliydik. Operasyon 1,5 saat surdu. Uyandığımda odadaydım. Narkozdan dolayı hafif bir baş ağrısı dışında hicbir ağrım yoktu. Gozlerimde aşırı şiş veya morluklar da yoktu; zaten onemli olan ilk 24 saat uygulanan buz tedavisi. İlk gun tedbir amaclı kendi isteğimle hastanede yattım, ertesi gun taburcu oldum; ucuncu gun burnumdaki tamponu cıkardılar, fakat alcı ve sargı bir hafta daha kaldı. Hicbir ağrı ya da sızım yoktu. Bir hafta sonra alcı ve sargılar cıktığında burnumu ilk defa gormuştum ve o anı unutamam; ben ben değildim, burnum cok guzel, hizalı, bicimli ve doğal duruyordu. Ali bey ile ilk goruşmemizde endişeliydim acaba kafamdakine yakın olacak mı, doğal duracak mı diye; fakat umduğumdan daha guzel oldu. Dr.Ali Aliyev işinin hakkını verdi. Kendisine buradan sevgi ve saygılarımla.