Merhabalarnce

Sitede bu konuda az bilgi olduğunu duşunduğum icin boyle bir yazı yazma kararı aldım ; umarım bilgi kalabalığı yapmamış olurum.

Bundan tam 14 ay once burun ameliyatı gecirdim ve herkesin yaşadığı gibi ameliyat sonrası surecte zorlandığım zamanlar oldu. Bu konudaki endişelerini ve kaygılarınızı komple ortadan kaldırmak icin bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim dostlarım.

Yukarıda belirttiğim gibi tam 14 ay once estetik ameliyatı gecirdim ama ameliyat gununu ; oncesini ve sonrasını daha dun gibi net hatırlıyorum. Oncelikle bunu kabul etmemiz lazım ; bu ameliyat insanı geren bi ameliyat. Cunku yıllardır kırık burunla yaşamanın yarattığı mental travmayı , ozguvensizliği; dış gorunuşumuzdeki kusurları ortadan kaldırabilecek tek carenin bu ameliyat olduğunu duşunuruz ve bu yuzden bu ameliyata gerektiğinden fazla anlam yukleriz. Birincisi bahsi gecen ameliyata gereğinden fazla anlam yukleyip ; oncesindeki karar surecinde kılı kırk yarmanın hic bi anlamı yok aksine kişinin kafasını bulandıran bir şey . Ben ameliyatımı yapan doktoru yeğenimin ameliyatını ucuza halletiği icin secmiştim ve şu anki burnumdan oldukca memnunum.Bunun sebebi ameliyattan sonraki beklentilerimle alakalıydı.Burnum kucuk yaşta kırılmıştı dolayısıyla fazla ve orantısız buyume yaparak kotu bir goruntu oluşturmuştu. Ben sadece normal bi burunla bu kotu goruntuden ve nefes alma probleminden kurtulacağımın bilincinde girdim bu ameliyata ve mental olarak cok faydasını gordum.

Gelelim ikinci hususa : Ameliyat sonra burnu koruma . Bu husus bence oldukca onemli arkadaşlar. Ameliyattan sonraki surecte yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta kadar dikiş sonraki 1 haftadan sonra da bantlar alınıyor. Ben bu 2 haftalık surec boyunca evimden cıkmamıştım.Belki bu konuda abartılı davranmış olabilirim ama yine de zararını gormedim diyebilirim.Ama genel olarak burnunuzu iyi korumanız gerekiyor. Gerci ne kadar dikkat etsek de kazalar olabiliyor. Ben ameliyattan yaklaşık 4 5 ay sonra burnuma cok ağır bi demir darbesi almıştım ; şanslıyım ki ameliyat edilen bolgenin 1 cm altıydı ve ucuz atlattım. O yuzden burnunuza zarar verebilecek her turlu ortamdan uzak durun.

3. maddemz şudur : Ameliyat sonrası burun kalkıklığı .Ameliyattan once doktorumla ne eğik ne kalkık bi burun istediğim konusunda anlaşmıştık ; burnumun duz bi burun olmasını istiyordum. Fakat alcı ve bantardan kurtulduktan sonra aynaya ilk baktığımda gorduğum manzara inanılmaz moral bozucuydu. Burnum hic istemediğim şekilde kalkıktı . Burnumu goren herkes durumu farkedip dalga gecmeye başlamıştı. Gercekten o ilk anı hatırladıkca hala moralim bozulur ,doktora ettiğim kufurlerin sayısı yoktu. Ama nihayetinde doktorumun da soylediği gibi sabrettim ve kısa bir sure icerisinde burun kalkıklığı sorunum ortadan kalkmış oldu. Ameliyattan sonra yercekimi vb. nedenlerden oturu burnun bir inme payı oluyor. Bu inme işlemi de ilk bikac ayda sonlanır. Ben duz burun istediğim icin doktorum biraz kaldırmıştı ; neticesinde kalkık kısım yeteri kadar inince burnum duzlemiş oldu. O yuzden ameliyattan sonra ilk sabır gostermeniz gereken konu budur arkadaşlar.

4.Madde : Burun şişliği : Bence en onemli ve en cok sabır gerektiren madde bu madde arkadaşlar. Kendimden ornek vermek gerekirse sırf bu maddedeki sabırsızlığım yuzunden kac defa ikinci kez ameliyata girmeyi duşundum bilmiyorum.
Ameliyattan sonra aynaya bakınca burnum inanılmaz kalındı arkadaşlar. Doktora ameliyattan once ince bir burun istemediğimi ; ortalama bi kalınlıkta olmasını isteidğimi soylemiştim ama ameliyattan sonraki manzara beklediğimden cok cok farklıydı. Profilden gayet guzel gorunen burnuma karşıdan bakamaz haldeydim.Sonrasında doktorumla yaptığım goruşmede doktorun burnu kırmak yerine torpulediğini oğrendim ve sonrasında ne moralim ne umudum kaldı.Bu ameliyata karar veren arkadaşlar kesinlikle doktoruna en ince detayı bile vermesi gerekir. Ben biraz aceleci davrandım o yuzden cok detaylı bir anlatım olmadı ama şanslıyım ki doktorum iyi iş cıkardı ve şu anki burnumdan oldukca memnunum.
Neyse konumuza donelim.Genel olarak site icerisinde odemden doğan şişliğin 6. ayda ortadan kalktığı soylenir ; benim de tek umudum buydu ama bu teori kesinlikle yalandan ibaretmiş.Ameliyattan sonraki 6. ayımdaki fotoğraflarıma baktığımda burnun ameliyatlı bolgesi hala kapkalındı.Genel olarak burun 1. ayın sonlarına doğru kaba olarak kalınlığını atıyor ; geri kalan surecte ise cok yavaş bi şekilde inceliyor. Hatırladığım kadarıyla umudu kestiğim 6. aydan sonraki ilk gelişme 8 - 9. aylar arasıydı. Ama gercek şu ki şu an 14. ayımdayım ve burnum hala incelmeye ve daha guzel bi hal almaya devam ediyor. Bu konuda oldukca sabırlı olmalısınız arkadaşlar. Bu ameliyat gercekten sabır ameliyatı.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar . Ozetlemem gerekirse ;bu ameliyattan cok fazla bir şey beklemeyin. Bu ameliyat guzel burnu daha guzel yapmaz.Cirkin ve hasar almış burnu guzel yapar. Buna gercekten ihtiyacınız varsa duşunmeden yapın. Ve sonrasındaki uzun surecte SABIRlı olmanız lazım.