Merhaba
24 haziran cuma gunu ameliyatım vardı. Bir gun oncesinden inanılmaz heyecanlıydım. Ameliyatım saat 1 deydi. 11 30 gibi doktor hastanede bulunmamı istedi kan tahlilleri ve anestezi işlemleri icin. 11.30 da hastaneye gittim giriş işlemleri yapıldı ve odama cıkarıldim. 2 tane hemşire geldi ameliyat onluğu getirdiler. Bunun yanında damar yolu kolumdan acıldı ve hazır hale getirildim. Ve oradan kan tahlili icin kucuk vor kan alindi. İğneden cok korkan biri olarak damar yolu acılması canımı hic ama hic yakmadı cunku damarım cok belirgindi ayrıca ten icerisinde iğne değil plastik birşey kaliyormus yani hic hissetmiyorsunuz. Oda da beklemeye başladım saat 12 30 oldu ve odaya anestezi uzmanı geldi ve bana yaşım boyum hakkında, daha once anestezi alıp almadığım hakkında bir kac soru sorduktan sonra yanımdan ayrıldı. Saat 1 oldu ve 2 hemşire tekrar yanıma geldi beni yattığım yatakla birlikte ameliyathaneye indirdiler. Soğuğu cok seven biri olarak ameliyathane bana hic soğuk gelmedi. Sakinleştirici de almamış olmama rağmen ameliyathanede olmama rağmen inanılmaz rahattım. Doktorum la şakalaştik gelenler gidenler benimle fotoğraf cekenler vs derken goğsume 3 tane bişey bağlandı. Yuvarlak kucuk cihazlar. Sonra anestezi uzmanı hadi bakalım say 10dan geriye dedi, tam o anda hayatımda hissetmediğim kadar guzel birşey hissettim. Butun vucudumu saniyenin 4de biri kadar hızda bişey dolaştı onu o an o kadar iyi hissediyorsun ki 9.. 8.. dedim ve sanki televizyonun fişini cekersiniz kapanır ya oyle oldum...
Sonrası boşluk...
Bana gore 3 dakika sonra uyandım AMA BANA GORE tabi. Gozumu actığımda yine ameliyathanedeydim. Herşey bitmiş acı ağrı sizi sıfır sakın bir şekilde etrafa baktım. Bana gore. 3.dakika dediğim şey tabi 4 saatlik bir zamanmış...
Uyandığımı gorunce beni yukarı goturmeye başladılar. Asansore bindik ve odaya geldik. Yatağıma yatırıldim ve actıkları damar yolundan ilk ağrı kesici serumumu yedim. Hem anestezi hem serum etkisiyle gozlerim bir acıldı bir kapandı canım surekli uyku cekiyor. Derken biraz uyuyup normale dondum. Hemşireler surekli boşalan serumu yeniliyorlar. Yuzumde kocaman buz maskesi gozluk gibi bişey . Telefonun kamerasından kendime bakıyorum atom karıncaya benziyorum derken ilk gun şişlik morluk yok tabi. Hafif hafif burnumda sızıntı var bu da surecin bir parcası imiş ve 2 saatte bir burnuma okyanus suyu sıkıyor arkadaşım. 2. Gunun sabahı bir tık daha morlukla uyandım akıntı falan devam ama ağrı sizi hala yok ve oğlen oldu taburcu edildim doktorum tarafından.
Eve geldim akşama doğru aman allahım gozlerim yok!!! Japon balığı gibi icine gocuk bir goz ustelik mor, yanaklar da sunger Bob gibi kare. Annem telaslandi bir anne edasıyla ve ağlıyor şu halimle ben ona destek olmaya calışıyorum vs komik şeyler. Burnum 2. Gunde de cok tikali tampon sayesinde ve nefes katiyen alamıyorum ki zaten onceden de alamıyordum ama bu farklı bir his, grip hissi. Ya da afedersiniz şoyle bir ornek vereyim hani regli olursunuz da uzun sure ped değiştiremezsiniz oyle iğrenc rahatsız edici bir his var ya heeeeh oyle işte. Hava sıcak. Zaten odem şişlik olmasın diye en az 3.yastik...
Uyku denen şey mumkun değil. 3. Gun davul gibiyim. Surekli buz tutma modundayim
VEE BUGUN YANİ 4.GUN
şişliğim daha insanı boyutlara ulaştı e gozumu gorebiliyorum bi nebze. Akıntı az az hala devam. Yuzumde biraz kuculdu gibi. Psikolojim sanırım normale donuyor
Hava hala.cok sıcak ve bu korkunc duruma korkuncluk katıyor. Saat 3 de oğlen on kontrol vardı 4. Gun kontrolu burun icim bi cihazla temizlendi ve icinden şişliği onlemek icin kullanılan 2. Tel cıkarıldı hissetmedim diyebilirim.
4.gunun akşamı yani şuan, hava korkunc sıcak ve 3 yastık ve tikali burun
6. Gunde tampon vs alınacak heyecanla bekliyorum aşkla bekliyorum anlatamam yani.
Merak edenlere soyluyorum ameliyat 1 gram zor değil ne oncesi ne sonrası. Şu alcı tampon cıkana kadar sabır gosterilme yeteneğin varsa yap gitsin..

Sonraki sureclerimi yaşadıkca yazacağım...