Hepinize merhabalar oncelikle. Bugun ameliyatımın 24. Gunu ve ameliyat Oncesinde ve sonrasında buraya o kadar cok baktım ve o kadar cok şey oğrendim ki sizlerden, burun estetiğiyle ilgili bişeyler yazan herkesi tanıyor gibiyim. Teşekkuru bi borc bilirim o Yuzden

Biraz uzun olacak ama umarım işinizi gorur. Atladığım ya da bahsetmediğim ancak bilgim olan bi durum daha varsa, sorarsanız onları da cevaplayabilirim

Ben 3 Ağustos'ta ameliyat oldum. 24. Gunumdeyim yani. Hayatıma Bayadır normal seyrinde devam ediyorum diyebilirim, daha doğrusu normale cok yakın

Ben 29 temmuzda tamamen estetik kaygılarla gittim doktora. Kemer vardı ve ucu duşuktu burnumun. Kucukken duşmuşum diye bi efsane var, ne kadar doğru bilmiyorum cunku ailemden bazıları evet derken diğerleri hayır diyorlar

Doktor burnunun nesi var dedi sağlık problemiyle gittiğimi duşunup. Ancak profilden gosterince "hııı" diye bi tepki verdi cunku onden hic rahatsız edici bi Goruntusu yoktu hatta Cevremdeki bazı insanlar gerek olmadığını soylediler, vazgecirmeye calıştılar beni. Ama ben o yandan goruntuden rahatsız oluyordum ve baya takmıştım bu duruma. Doktor muayene etti ve burnun sol tarafında kemikte bi yamukluk olduğunu bir de buyukce bir et olduğunu soyledi, nasıl nefes alıyosun sen dedi ama ben nefes alamadığımı fark etmemiştim hic. Doktorla konuştuk şoyle olsun boyle olsun derken maalesef buyuk bi hayalkırıklığı oldu bana cunku benim icin uygun olan tarihlerde doktorum doluydu, onun uygun olduğu tarihler bana uymuyordu. Buyuk bir hayalkırıklığı ile cıktım hastaneden ve seneye erteledim ameliyatı. Ama nasıl icten istemişsem artık doktoruma telefonumu bırakmıştım eğer boşalırsa bana haber vermesi icin ancak hic ihtimal vermememe rağmen ertesi gun sabahın baya erken saatlerinde haber geldi, hemen gelip tetkikleri yaptır seni pazartesi gunu yani 3 Ağustos'ta ameliyata alıyoruz diye. Hem sevindim hem korktum cunku hic hazırlıklı değildim, olmayacağım duşuncesine kaptırmıştım kendimi

Ben başladım ameliyatı beklemeye. Korkuyorum tabi ama belli de etmek istemiyorum, o Kadar ameliyat olcam diye konuşmuşum bi kere değil mi ama

Neyse işte pazartesi oldu, hastaneye gittim 09.00da ameliyata aldılar beni. Kolunuza serum falan takıyolar, sizi rahatlatmak icin sorular soruyorlar falan klasik bunlar

Ameliyattan sonra uyanmanızı beklerken bi yerde tutuyorlar sizi. Baya soğuk bi yer ben zangır zangır titriyordum. Hatırladığım 3 şey var birincisi gozumun ustunde, alnıma doğru bir buz torbası vardı. Ikincisi doktorum yanımdaydı ve burnun cok guzel oldu ağzından nefes Al dedi bikac kere. Ucuncusu hemşireler Başımda birbirlerine yemek tarifi veriyorlardı.
Odaya cıkarttılar bi sure sonra. Bende kusma vs olmadı, burada okumuştum başına gelenler olmuş. Ben yatağı kaldırmalarını soylemiştim, belki ondan kusmamışımdır bilemiyorum. Sadece kanamam oldu. Oyle oluk oluk değil ama sargı kan oldu yani. Doktorun tavsiyesiyle 15 dakika buz koyuyorduk 45 dk buz torbasını buzdolabında bekletiyorduk. Bunu 3 gun devam ettirdim ve inanılmaz yararını gordum. Neredeyse hic morarmadım ve cok az şişti Yuzum. Doktorum da gorduğum en iyi buruk estetiği hastasısın dedi. Bu konuda gercekten cok şanslıydım

4 saat sonra bişeyler yememe izin verdiler. Ancak imkansız. Oluyorum Aclıktan ama zaten burnum tıkalı bi de boğazımdan bişey gececek oyle mi

Ha bir de unutmadan yuz ustu uyuyan bi insan olarak 1.5 ay boyunca sağa, sola bile donmeden Sırt ustu uyumak zorundayım

Size tamponun yarattığı sıkıntıdan kast ettiğim şeyi şoyle tarif edeyim, yani tamponlar cıkana kadar tam olarak şunu hissettim; elinizle burnunuzu Kapatın ve yutkunun.- elinizle burnunuzu Kapatın ve bişeyler yutmaya calışın, su icin mesela. Tam olarak o hissettiğiniz şeyi yaşıyorsunuz. Evet hoş değil

2. gunTaburcu oldum ve ben o Gun yemek yiyebildim. Size tavsiyem pipet kullanmayın. Her şeyi Cay kaşığı ile yiyin, icin. Cok ciğneme gerektiren Şeyler yemeyin, gerci yiyemiyorsunuz da zaten.

3. Gun tamponları aldırmaya hastaneye gittim. Tampon alınırken hic canım acımadı, gozunuz korkmasın. Boyle bi "ic gıdıklaması" diye tarif edebilirim. Hoş bi his değil ama acı asla değildi.
Bu Sırada burnumun ucunu kapatan sargıyı da tamponlarla beraber aldı doktorum ve burnumun ucunu gorebilmeye başladım. Ve ben şok! Karşımda bir domuz burun var. Nasıl şiş nasıl cirkin.

Bu Sırada tampon cıktıktan sonra bi anlık nefes alabildim ancak sonra yine tıkandı. Cunku ici şiş, yaralar var. Arada tıkanıyor sonra yine Acılıyor falan. Yine nefes alamamaya devam ediyorsunuz diyebilirim. Ama o anlattığım 3 gunluk nefes alamama durumunun yanından bile gecemez

8.gunumde alcıyı aldırdım. Plastikten bir alcıydı. O da asla bir acı hissettirmedi. Kısa bi sure burnumu gordum, doktor fotoğrafımı cekti profilden, onden falan. Gozume bi yabancı gorunuyorum, bi değişiklik var bende. O durum beni korkuttu, baya bi Aklımı kurcaladı. Evet burnumun profilden halini beğenmiyordum ama ameliyattan sonra ya Yuzumun ifadesi, siması değişirse, yaptırdım ama ben kendimi beğeniyordum, ya şimdiki Yuzumu beğenmezsem diye baya bir sıkıntı yaşadım, kafama taktım bunları. Alcı alınınca bandaj gibi bişey yapıştırdı, 2 gun de bu Kalsın sonra gel cıkartalım dedi. 2 gun de oyle gezdim. Ve totalde 10 gun sonunda yani 13 Ağustos'ta yuzumde hicbi şey kalmamıştı. 13unde gittim bandaj da cıktı ve işte yeni burnum Karşımdaydı

Cok uzattım umarım sıkmamışımdır sizi. Bugun 24. Gunumdeyim. Cok mutluyum. Hala ucu şiş, uyuşuk. Cok hassas. Hala Sırt ustu yatmak zorundayım, hala cok net ve muhteşem bi şekilde nefes alamıyorum.cunku burnumun icinde yaralar ve şişlikler var onlar tıkıyor icini. Sanırım bahsetmedim deniz suyu verdi doktorum bana 1.5 ay kullanmam gerekiyormuş. Onun faydası oluyor bazen, tıkanınca biraz Acıyor gibi

Sozun ozu şu an cok mutluyum, iyi tepkiler alıyorum, onceden bırak profilden fotoğraf cektirmek, Konuşurken başımı bile cevirmek istemezdim. Şimdi surekli elimde telefon başımı yana cevirip fotoğrafını cekiyorum hala değişiyor ama artık aynaya bakınca anlamıyorum. 4- 5 gun oncesinin fotoğraflarına bakınca belli ediyor kendini. Burun deliklerim yamuk bu arada. Doktora sormuştum, burun deliklerine hic dokunmadım, şişlikten demişti. 3 Eylul'de kontrole gidicem tam bir ay dolmuş oluyor. O zaman tekrar sorucam, umarım gecer tabi

Son olarak ekleyeyim; ameliyat Oncesinde faranjit olmam+ Uzun zamandır sigara kullanıyor olmam+ ameliyat sırasında nefes alabilmek icin akciğerlere Gonderilen bi tup varmış, onun sert cekilmesi nedeniyle boğazımın tahriş olması birleşti. Bunlar da o ilk 3 gunumu zorlaştıran etkenler.
Ve ameliyat sonrasında uyanmam icin bekletilen yerin soğuk olması nedeniyle tekrar hastalandım. Boğazlarım bembeyaz oldu; ağzımda aft denilen o kucuk ama insanı hayattan soğutan şeylerden cıktı. Bunlar da benim ameliyat sonrası Yaşadığım zorluklardandı.
Benim yaşadıklarım bunlar. Baya uzattım Lafı ya farkındayım kusura bakmayın. Belki yardımcı olur icinizden birine, ben de mutlu olurum