Selam,
Kuyruk sokumunda delik oluşması sebebiyle genel Cerrahi'den randevu alarak muayene olmaya gittim ve doktor bakar bakmaz direkt olarak ameliyat olmalısın dedi.
Ardından 20 Eylul 2022 icin hastane yatışı ve ertesi gun icin de ameliyat tarihi verdi, 00:00'dan sonra yeme, icme her şey yasak. Ayın 20'sinde hastaneye giderek yatış işlemlerini yaptık ve ameliyat saatini beklemeye başladık, yatış işlemleri icin sabah 8:30'da gitmiştik ve doktordan izin alarak akşam geleceğimi soyleyip eve dondum ve akşam 20:30 civarı hastaneye gelerek yatış yaptım.
İzin icin doktorla konuşmanız gerekiyor yatış işlemlerinden sonra.

Ardından ertesi gun ameliyat saatim geldi ve hasta bakıcı gelerek, bone, maske ve onluk verdi, ustumde hicbir şey olmaması icin uyardı, sadece getirdiklerini giyindim, ardından getirilen sedyeye yatarak ameliyathaneye doğru gitmeye başladık, cok az heyecanlıydım, ameliyathaneye geldikten sonra orada bulunan teknikerler tarafından hazırlıklarım yapıldı, damar yolu acıldı, ardından oturur vaziyette sırtımdan anestezi iğnesi yaparak belimden aşağısı uyuşturuldu, ardından sedyeye yuzustu yatırıldım ve doktorun gelmesini bekledim, 15-20 dk kadar. Daha sonra anestezi teknikeri iğne ucunu vucuduma batırarak acıyı hissedip hissetmediğimi sordu, ben de hissetmediğimi soyledim, daha sonra doktor gelerek ameliyata başladı.

Hicbir şey hissetmiyordum, acıyı bırak dokunmalarını dahi hissetmedim, narkoz etkisiyle mi bilmem ama aşırı gulme geliyordu ameliyat esnasında, kendimi tutuyordum. Ameliyat bittikten sonra bitkin bir halde ameliyat masasından sedyeye taşındım, ardından ameliyathane cıkışında bir yerde 5 dakika boyunca bekletildim, boru gibi bir şey verdiler ısınmam icin, biraz ısıtmıştı, ameliyathane'de aşırı uşumuştum, cok soğuktu.
Odanın yolunu tuttuk.
Odaya geldiğimde saat 11:30 civarıydı.
Doktor akşam 5'e kadar hicbir şey yiyip icmeyeceksin vs. dedi ve 5'ten sonra cay, kahve, su icebilirsin dedi.
Yatağa yattım ve istirahat etmeye başladım.

Makat bolgeme dren takılmış, sonradan fark ettim. Oradaki iltihabı, pis kanı temizlemek icin.
Daha sonra belden aşağısını hissetmediğim icin, idrarımı yapamıyordum, sonda taktıklar ve oyle biraz rahatlamıştım hissetmediğim icin, ardından anestezinin etkisi gecmeye başlayınca sondanın biraz yaktığını fark ettim, hemşirelere soyledim ve doktor izni olmadan cıkartamayız dediler ve ısrar edince cıkartmak durumunda kaldılar.
Ardından idrar geldiğini hissediyordum ama yapamıyordum, serum falan takılıyken idrar torbasına yatakta yatarak yapmaya calıştığımda ise 1-2 damla kadar cıkıyor ve aşırı yanma oluyordu. 1-2 saat kadar tuvalete gir cık yaptım, o yanma hissiyle beraber, idrarımın geleceğini sanıyorum ama gelmiyordu.

Ardından bol bol; su, kahve, meyve suyu vs. ictim ve tuvaletim geldiğinde rahat ve acısız bir şekilde idrarımı yapabildim.
Daha sonra serumlar vs. takılmaya başlandı, ertesi gune kadar yaklaşık 11-12 serum takıldı. Ameliyat'ın ertesi gunu doktor istediğini ye ic dedi.
Geldik makatımızda dren varken nasıl buyuk abdestimizi yapabileceğimize.
Taburcu olup eve geldiğimde biraz tuvaletim gelmişti ve ara sıra ani baskılarla bastırıyordu, bende doktora sormayı unuttuğum icin yapmaya da korkuyordum, yapmadım, ertesi gun pansumana gittiğimde doktor, tuvaletimi yapabileceğimi, rahat yapabilmek icin de şurup verdi, verdiği şurup ishal yapıyor daha rahat yapılabilmesi icin.
Tuvalet sorununu da o şekilde halletmiş oldum.

Elimde, makatıma takılı dren ile geziyorum hala, bel ağrım oluyor, 2 gun ust uste pansumana falan gittim, arabayla hastaneye gitmesi bile zulum, o tumsek yollar vesayire, git gel cok sıkıntı oluyor.
Yarın tekrar pansumana gideceğim ve pazartesi gunu de doktor dreni cıkartacağını soyledi, bir an once kurtulmak istiyorum bu drenden.
Sırtustu yatamıyorum, oturmakta gucluk cekiyorum ve sadece yuz ustu ya da yan yatabiliyorum ve o şekillerde yatınca da belimde ağrı oluyor.
Acık ameliyat yontemi olarak geciyor bu sanırım.

Bir de psikolojik olarak sanki surekli dikişlerim patlamış gibi hissediyorum, korkuyorum biraz da, elimden geldiğince cok dikkatli olmaya calışıyorum.
Allah kimsenin başına vermesin, cidden cok zor.

Surprizbozan