Herkese merhaba,burun estetiği başlığı altında bir cok konu var ve her birinde farklı yorumlar var. Bende 3 sene once estetik olmaya karar verip bu zamana kadar beklemek ve araştırmak zorunda kalan biriyim. Bugun ameliyat sonrası 10. gunum ve gercekten merak eden ve araştıran arkadaşlarıma bilgi vermek amacıyla konuyu acma gereği duydum.

Onceliğimiz doktor bulmak Guvenebilecek bir doktor bulmak gercekten cok zor. Burun, insan yuzundeki en onemli kısım bence. Ve gercekten herkes en iyi ellerde olmak istiyor.

Doktora guvenmek Zorda olsa bir doktor bulunsa bile asıl konunun "doktora guvenmek" olduğunu farkettim. Benim doktorum kelimenin tek anlamıyla kusursuzdu. Cana yakınlığı,dikkati,bilgilendirmesi,onemsemesi vesaire.

Hazır hissetmek Kendinizi ameliyata gercekten hazır hissetmelisiniz. Benim ameliyat oncesi hazırlığım,testlerim cok sakin gecmişti. Sedyeye bindiğimde etrafımdakilere guluyordum,el sallıyordum,taaa ki ameliyathaneye inene kadar İceriye girdiğinizde hissettiğiniz soğuk tarif edilemez. Bir an " nasıl olsa narkozda vermediler kalk git kızım,koşarak uzaklaş dedim" oyle bir korku yani Sonra doktorum geldi, her zaman ki gibi gulen yuzuyle karşıladı nasıl olduğunu anlamadan sakinleştirdi ve son hatırladığım doktorumun soylediklerine gulduğumdu. Oyle yavaş yavaş kararan ışıkmış,boğazda yanmaymış hic birini yaşamadım. Ameliyat bittikten sonra doktorum odama cıkıp yakınlarıma ameliyatta cektiği fotoğrafları gostermiş Yapılması gerekenleri anlatmış

-AMELİYAT VE SONRASI-

Ben uyumayı aşırı aşırısı seven bir insan olaraktan baya bir uyudum narkoz etkisiyle Uyandığımda ameliyathanedeydim ve hızlı bir şekilde odama cıkartıldım. Hastanenin her yeri guler yuzlu insanlarla dolu zaten ve en fazla 30 saniye icerisinde uzerim giydirildi. 5 saat gibi bir sure zarfında narkozun etkisini yaşadım. 3 ve ya 4 kere kusmuşum narkozu kusarak atanlardanım yani kusma esnasında burunda ne bir acı ne bir sızlama hissetmedim ( baya bir zorlanmama rağmen). Bu sure zarfında yuzunuze buz uyguluyorsunuz. Kendinize geldiğinizde (gercek anlamda) yemek yiyip yuruyuş yapabiliyorsunuz. Buz uygulamasını doktorunuzun tavsiyesi uzerine yapabilirsiniz ama bende ne şişlik ne de morarma olmadı Tek problemim cildimin cok hassas olması ve kanamamın fazla olmasıyd1. gece hastanede kaldıktan sonra eve donuyorsunuz. Ben evdede 2 gun buz uygulamaya devam ettim ve sık sık yuruyuş yaptım. Yuzumdeki tek morarma goz altımda oldu ve 1 gunde yeşile donup diğer gun gecti ben surekli bebek yağı ve bebek losyonuyla yuzumu nemlendiriyordum.

-TAMPON VE DİKİŞLERİN ALINMASI-

Herkesin korkulu ruyası İnternetten okuduğum yazılar doğrultusunda benimde korkulu ruyam haline geldi. Doktorum ameliyatımda silikon tampon kullandı. Ameliyattan yaklaşık 1 hafta sonra gittiğimde kalbim ağzımda atıyordu Doktorum yine guler yuzuyle karşıladı ve bana korkumun yersiz olduğunu hicbir şey hissetmeyeceğimi soyledi. Benim burnumda kanama fazla olduğundan dolayı cok fazla tıkanıklık oluşmuştu. Onlar temizlenirken icim kıpır kıpır oldu ve ne olduğunu anlamadan tamponlarım cıkmıştı yok " beynimi cektiler,cok acıyor,omrunden omur gidiyor" bunlar gercekten abartı ( insanlar haklı olabilir belki onceki tarihlerde oldukları icin boyle zorlukları yaşamış olabilirler ama artık silikon tamponlar kullanılıyor ve hissetmiyorsunuz bile) Dikişlerin alınması konusuna gelirsek, yalan soylemek istemem saniyelik acılarınız oluyor. Bende toplamda 4 ya da 5 dikiş vardı ve her birinde saniyelik acılar yaşadım (biraz da korkudan kaynaklı) siz onuda yaşamaya bilirsiniz Diyeceğim o ki ikiside acısız ve saniyeler icinde alınan şeyler Korkmanıza hic gerek yok ve ameliyat sonrası en zor kısım bu Benim tamponlar alındıktan sonrada cok şukur ne ağrım ve kanamam olmadı. ( Doktorumun kusursuzluğundan kaynaklı olabilir mi ki ? ) )

-ALCININ CIKARTILMASI-

Alcım ise 10.gunde yani bugun cıktı. Gitmeden once sitede okuduğum yazılardan cok fazla etkilenmiştim, ve gercekten cok korktum. Doktorum ve asistanı ameliyata girerken bile bu kadar heyecan yapmadığımı soylediler [ İnternet her zaman iyi değil!!] İnsan nereye ne yazacağını bilmeli gercekten. Sizin başınıza gelmiş olabilir ama bu herkesin başına gelecek diye bir şey yok. Bir olasılık olan şeyleri bu kadar acık yazmaları gercekten buyuk bir hata bence Alcı alınırkende herhangi bir acı olmadı ve toplamda 10 saniye gibi bir surede alındı." Alcı cıktıktan sonra doktor burnu sıkıyormuş,cok acıtıyormuş" zırvaları kafamda dolaşırken doktorum parmaklarıyla burnuma yaklaşında urtmedim değil yavaş ve rahatlatıcı hareketlerle kemiklerimi kontrol ettikten sonra bana masaj hareketlerini gosterip bilgilendirdi. Burnun uzerine bantları yapıştırdıktan sonrada herşey tamamdııı Bantlarım kendiliğinden cıkmaya başladığında cıkartıcam ve haftaya tekrar kontrole gidicem [ Merak edenler olursa alcımın cıkartılma videosu var]

Eklemeyi unuttuğum atladığım,sizin merak ettiğiniz şeyler varsa lutfen sorun elimden geldiğince bilgilendirmeye calışıcam hepinizi. Ben ameliyatı eniştemle birlikte oldum 1 gun arayla ve onunda ameliyat sureci benimkiyle birebirdi ve doktorumu tavsiye uzerine bulmuştum Ağrısız,şişlik ve morarıklık olmayan, acısız,tampon korkusuz bir surecti ve gercekten cok mutluyum

Soru sormaktan cekinmeyin lutfen