Tedavi planında esası dokulme sebebinin tespit edilmesi esas teşkil eder. Her ne kadar sıklıkla net bir neden ortaya konamasa da araştırma yapılıp ona gore ilac belirlenmelidir. Yine sıklıkla uygulamalardan alınan cevap yetersiz olduğu icin sonucta kaş ekimi yapılır ama oncelik ilalar kullanmak olmalıdır.
Kaş Dokulmesi İlacı
Yukarıda bahsedildiği gibi sebebe yonelik olarak kullanılacak durumlar
Demir Eksikliğine Bağlı Dokulme
Aslında bu teşhis sık konsa da genellikle hastayı ikna etmek icin soylenir. Demir eksikliğinin kaşı dokmesi beklenmez ancak yine de kansızlık varsa duzeltilmeli, bunun icin demir iceren ilaclar kullanılmalıdır cunku ozunde tedavi edilmesi gereken bir durumdur.
Guatra Bağlı Kaş Dokulmesi
Guatr hastalığı iki turlu olabilmektedir
Hormonların duşuk olması (hipotiroidi); Duşuk olan hormon duzeyini normale getirecek miktarda tiroid hormonları alınır.
Hormonların yuksek olması (hipertiroidi, zehirli guatr); Hormon duzeylerini azaltan ilaclar kullanılır.
Her iki durum da kaşlardan bağımsız bir şekilde duzenlenmesi gereken durumlardır, guatr iyileştiğinde dokulmenin de durması beklenir. Guatr tedavisi devam ederken ek olarak B7 vitamini (biotin) alınması daha etkili sonuc alınmasını sağlar.
Yaşa Bağlı Kaş Seyrelmesi
Yaşlılığa bağlı olarak butun dokularda olduğu gibi kaşlarda da kalite kaybı olur, kalite kaybını onlemek icin ilac kullanılmazsa bir sure sonra tamamen dokulebilir. Akla ilk gelen eksiklik B7 vitaminidir ancak beslenmeye bağlı olarak keratin, L-Sistin ve methionin gibi kılın yapım maddelerinin az alımına da bağlı olabilir.
Ceşitli Yaralanmalar
Yara ya da ameliyat izi gibi olur, bolgede kok olmadığı icin ilacla duzelmez, tek cozum ekimdir.
Seboreik Dermatit
Coğu mantar kaynaklı bir tur egzamadır. Egzamanın deriye verdiği rahatsızlık kokleri de etkileyerek dokulmelerine neden olabilir. Hastaların coğunda aynı anda saclı deride de seboreik dermatit olur. Climbazol iceren şampuan kullanılmalı ve kaşlar de bunla yıkanmalıdır.
Kaş Kusmesi
En sık karşılaşılan tuptur. Kendiliğinden olabileceği gibi yanlış alıma bağlı olarakta ortaya cıkabilir. Kusmede kaşlar bir anda yok olmaz, kalite kaybı başlar giderek artar ve kıllar tuy haline gelir. Tuyler de zamanla dokulerek tamamen yok olabilir. Tamamen yok olduğunda kokler oleceği icin ilaclardan cevap alınamaz. Ancak tuyleşmiş kaşlar varsa ve bu donemde ilac başlanırsa kalite artışı sağlanıp ciddi olumlu cevap alınabilir. Dokulme alanının ilacla gunde iki defa ıslatılması yeterli olur ancak daha sık kullanılırsa kaşlar daha erken ve daha kaliteli cıkar. Burada onemli olan kokler tamamen olmeden tedaviye başlamaktır.
Sackıran
Vucutta kıl olan her yerde gorulebilir, sınırlı bir şekilde kayıp vardır. Tedavide şunlar kullanılabilir:
Sarımsak; kesilip deri tahriş olana kadar surulur, deri iyileşmeye başladığında yeniden surulur. Başarı şansı % 40-50 civarındadır.
Kortizon enjeksiyonu; Dermatolog tarafından yapılır başarı şansı % 80 civarıdır.
Kaş dokulmesi ilacla duzelmediğinde diğer uygulamalara gecilmelidir.
Kaş Konturu
Kalıcı kontur yaptıranların ortak fikri kalıcı konturdan sonra kaşlarının daha fazla dokulduğu yonundedir. Burada kullanılan boyaların koke verdiği zarar dokulme yapabilir. Kalıcı makyaj dense de kalıcı değildir, memnuniyet oranı yıllar gectikce azalır cunku hem suni gorunur hem de renk değiştirir, kıl tekniği gibi isimlerle yapılsa da sonucta hepsi dovmedir. Tum kaş kayıplarında uygulamaktadırlar ancak ekimle kıyaslanamayacak kadar yetersiz bir uygulamadır.
Kaş Ekimi
Her tur kayıp tedavisinde kullanılmaktadır. Enseden alınan kokler istenilen alana istenilen sıklıkta yapılabilir. Ancak ekimi yapan doktorun bu konudaki tecrubesi ve koklere verdiği acı doğallıkta cok onemlidir. Araştırma cok ayrıntılı yapılmalıdır. Ekim acısı 25-39 derece olmalıdır.
[h=2]İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Kaş dokulmesi ilacı
Sağlık0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kaş dokulmesi ilacı