Oncelikle aylarca hatta yillarca doktor arayışım surdu... başlarda izmir diyerek diretsem de en sonunda izmirdeki doktorlar hakkinda duyduğum olumsuz yorumlar ve basarisiz doktor gorusmelerim sonunda burun estetiği konusundaki en guvenilir şehrin istanbul olduğuna karar verdim.
Aklımda iki isim vardı. Biri Emre Ilhan diğeri de Muhammet Dilber. Ancak Emre Ilhan'i hala cok basarili bulsam da bir sene sonraya ameliyat tarihi vermesi ve aradaki 7 bin civarindaki fiyat farki kendisinden vazgecmeme sebep oldu cunku artık beklemeye ne sabrim ne de zamanim kalmamıştı bu yuzden yaptığı burunları beğendiğim ve buradan da yeterli referaslar aldigim bir diğer doktora muhammed dilbere karar verdim.
Telefonla Mart ayında arayarak en erken ameliyat tarihini sordum ve 4 nisana gorusme 5 nisana da ameliyatı telefon yoluyla ayarladik, whatsapptan burnunun ceşitli acılardan fotoğrafların cektim bu arada ve ayni gun yolladım. Muhammet bey akşam geri arayarak burun kokumun ameliyata uygun olduğunu ve iyi bir sonuc alacağımız soyledi ve samimi konuşmasıyla kararımı pekiştirdi.
En sonunda 4 nisanda istanbula gittim ve Muhammet Beyin muayenehanesinde fotograflarim cekildi kontroller yapıldı. Yoğunluğa rağmen tatmin edici bir goruşme gect, begendigim ve istemedigim burunlarin fotograflarini gosterdim Muhammet Bey sagolsun yorumlariyla moral verdi ve onlardan cok daha iyi sonuc alırız dedi.
Goruşme bitiminde Acıbadem Aile Hastanesinde ertesi gun 8de ameliyatim olacağı belirtilerek hastaneye kan vermem soylendi. Aile hastanesine gidip tahliller icin kan verdim ve o gece eve dondum.
Gece boyu; Olmasam daha mi iyi? Ya kotu olursa? Istedigimi iyi anlatabildim mi? derken ertesi gun geldi cattı ve 8den once 7 gibi hastaneye gittim. Girişim yapıldı odaya yerlestirildim anestezi uzmanı gelip bilgileri aldı, damar yolum acildi ve ameliyat kiyafetini giyerek beklemeye başladım. ıstanbul trafiği sebebiyle muhammet bey biraz gec kaldı ve bu acıkcası gerilmeme sebep oldu yine de odaya geldiğinde ve konustugumuzdaki sicakkanli tavriyla bu gerginligim biraz olsun azaldi, saat 9 gibi de ameliyathaneye alindim. Hemsirelerle konuşurken damar yolundan akan siviyla ağır ağır gozlerim kapandı ve gerisi yok

Ismini soylediklerini hatırlıyorum, uyandığımda sedyedeydim sanırım ve o an bilincim yerindeydi sadece gozlerim bulanık goruyor diye panikler gibi oldum ancak onun kremden dolayı olduğunu soyleyerek beni odaya cıkardılar. Daha oncesinde sacmaladim mi bilmiyorum ama fazlasıyla rahat uykudan uyanır gibi uyandım. Ki normalde sigara icen biriydim komplikasyonlardan korkuyordum. (Sigarayı 2 hafta oncesinde gunde 2ye dururdum bu arada)
Ilk gun ne mide bulantim ne de baş donmem olmadı. Sadece uyku yorgunluğu gibi bir uyusuklugum oldu o kadar. Birkac saat su icmedim, yemek yemedim. Odaya alınır alınmaz da buz uygulamasına başlandı. Muhammet Bey yeniden yanima ugrayarak tatli kavisli bir burun yaptigini soyledi kisaca amelitat hakkinda konustuk ve odadan ayrildi. Daha sonra da 20 dk buz 15 dk ara şeklinde buz uygulamasını ilk gun boyunca geceye kadar surdurduk.
Gece ağrı kesici ve antibiyotik iğnesi vuruldu. Ara ara koridorda yuruyusler yaptik. O arada Selin hemsirenin getirdiği recetede yazan ilacları da aldık.
Bir gece hastanede kaldıktan sonra da ertesi gun taburcu oldum. Ilaclarima o sabah başladım ve 12 saatte bir aksatmadan hepsini kullandim. Bu arada tamponlar olsa da okyanus suyunu sıkmaya 2. Gunden başladım. (hemşire bu şekilde soyledi.)
2. Gun de buz uygulamasina geceye kadar devam ettik ve 2. Gunun gecesi 3. Gunun sabahı yuzum fazlasıyla şişti, morluk gozaltlarinda hafif kızarıklıklar şeklinde oldu. Bekledigimden iyiydi durumum cunku fazlasıyla hassas bir cildim var ancak ameliyattan 4 gun once ve ameliyattan cıktıktan sonra Arnica Jel kullandım gunde 3 4 defa aralıklarla. Ve hassas bir cildim olsa da buz ile ikisinin fazlasıyla faydasını gordum. Tavsiye ederim.
Bu arada 3. Gunden itibaren aksamlari yarim saat temposuz yurudum, gunicinde yatmak yerine oturdum geceleri uc yastıkla yattım, tamamen tuzsuz beslendim ve bol bol su ictim. Ananas, gunde 1 bardak bitki cayı da bonusu.

6.gun tamponlarimla alcım alındı, burnum bantlandi. O gun burnumu goremedim cok şis diye ve 9. gun dikişlerimle bant alındığı an ilk kez burnumu gordum, burada bahsedilen soklarin aksine ben o halini bile begendim cunku eski burnumu hic sevmiyordum

Burnum 9.Gun yeniden bantlandi Muhammet bey ucabilir kagidi verdi ve her zamanki guleryuzu, sicakkanliligiyla kontrol zamanini konusarak beni ugurladi. O gece ucağa binerek eve geri dondum 1 saatlik bir ucustu.
3 gun sonra bantlarimi cikardim. Bugun 13. Gunum ve burnum fazlasiyla sis olsa da kimse estetik oldugumu anlamıyor ve hafif belirgin bir kavis var, bu halini bile seviyorum.
Surecle ilgili aklıma gelenleri yazdım, sorularınız varsa cevaplamaya devam ederim. Ve fotoğraf isteyen varsa da mailini yazarsa yollayacağım.