Arkadaşlar.Gecen hafta perşembe gunu uzun suredir yaptığım araştırmalar sonucunda Este world Etiler Şubesinde bulunan Doc. Dr. Fatih Peker Bey'e ameliyatımı oldum.Burnumda deviasyon problemi vardı ve nefes almakta zorluk cekiyordum.Aynı zamanda eğri ve biraz irice tabir edebileceğimiz bir burnum vardı Madem deviasyon yapılacak estetikte olsun diyerek internetten ve televizyonlardan yaptığım araştırmalar sonrasında pek cok doktorla goruştum.Fakat en son Fatih Bey ile goruştum ve kendisinde karar kıldım. .Kendisinin guclu bir oz gecmişi olmasının yanı sıra durustluğuyle cok fazla guven oluşturdu bende.Oncelik doktor odaklı gittim ve acıkcası Este World icin cok olumlu duşunmuyordum.Fatih Bey ile (ucretsiz)muayeneden sonra fiyat konusunda Esteworld Plastik cerrahi koordinatoru Eylem Hanım ile goruştuk ve kendisi de cok durust ve acık olarak ameliyat ile ilgili nelerle karşılaşacağımı acıkladı .Fiyat konusunda odeme kolaylıklar var.Ameliyat gununden birkac gun once Este Worlde gidip kan verdim buna gore ameliyat oncesi testleri yaptılar.Doktorum photoshop ile neyken ne olacağımı mail attıAmeliyattan bir gun once ağır yemekler yememek gerekiyor 12 saat kala ise su icmek, yemek yemek yasak.Ameliyat gunu once odanıza yerleşiyorsunuz.Bildiğiniz otel odası gibi ,refakatciniz icinde bir yatak ayrılmış ve o gece orada kalabiliyorsunuz.Ameliyat oncesi tansiyon nabız olcumleri yapılıyor. anestezi uzmanı son kontrole geliyor ve ameliyat vakti aldığınız narkoz etkisiyle hic bir şey hatırlamıyor ve hissetmiyorsunuz.Ameliyat sonrasında kesinlikle ağrı yaşamadım. Doktorum da bunun ağrısız bir ameliyat olduğunu onceden belirtmişti zaten.Ameliyatım 2 saate yakın surmuş.Ayılmak falan toplamda 2-2 bucuk saat diyelim.Ameliyat sonrası serum tansiyon ilac vb kontrolleri hemşireler fazlasıyla yerine getiriyorlar.Tum gece 15 dk da bir buz tutmanız gerekiyor yuzunuze şişlik olmaması icin.Bu kişiye ve cilt yapısına gore değişen bir durummuş ve en yoğun olduğu gun ikinci gunmuş ki oyle oldu.İkinci gun morluklar ve şişler en yuksek seviyede oldu.Fakat 3. gun itibariyle azalmaya başlıyor.Bu surecte geceleri dik şekilde yatmanız gerekiyormuş ve buz uygulamasına devam.Bu arada her ne kadar plastik ortası acık tampon konulsa da nefes alamıyorsunuz.En azından bende oyle oldu.3 gun sonrasında tamponlar cıkıyor .Ağrı acı inanın yok.Krem ve burun spreyi devreye giriyor.Burnun icini nemli tutmak gerekiyormuş.1 hafta sonra alcılar cıkıyor.Daha cıkmadı orası da supriziBu surecte bence en onemli olan doktorunuza guvenmek ve size durust davranılması .Sonucta canınızı emanet ediyorsunuz.İcinize sinmesi onemli.Benim cok icime sindi.Umarım yazımın faydası olur.Araştırmadan emin olmadan ve icinize sinmeden yaptırmayın ve doktorunuzun unvanı ,ozgecmişi gibi ayrıntıları atlamayın.