2 Mayıs tarihinde Ege universitesi Estetik Cerrahi Profesor Yiğit Ozer Tiftikcioğlu burun ameliyatımı gercekleştirdi. Benim burnumun dıştan gorunuşunde cok fazla bir şekil bozukluğu yoktu Once sonra resmi koysam fark belki anlaşılmaz. Asıl hasar icerdeydi , kırık burun acilde lokal anestezi ile oturtulmuştu , burun odacıkları kitap kapağı gibi birbirini ustune kapanmış olduğu icin nefes alamıyordum . Daha once (on yıl once) bir KBB doktoru ile ameliyat aşamasına kadar gelip son anda vazgecmiştim cunku "burnunuzdaki nefes almaya engel olan tıkanıklığı giderebilirim ama yamukluğu icin estetik gerekir " demişti ama 3D goruntu ya da rontgenle bunu bana gostermediği icin guvenememiştim. Acıkcası burnumun harap durumda olduğunu bilmiyordum cunku basit bir deviasyon sorunu var sanıyordum. 3 D ile estetik (eğrilik) dışında bir de yapı sorunu olduğu ortaya cıktı..Burun kemiği baştan yapıldı yani buna aslında revizyon ameliyatı desem yeri var cunku acildeki yanlış mudahaleyi de onardı doktorum..Ona cok tesekkur ederim ,zor bir ameliyat demişti , cok kolay sıkıntısız gecti benim icin . Ustelik yuzume uyan doğal , kalkık olmayan,eski burnuma benzeyen bir burnum oldu.Şimdilik biraz şiş .
Guzel de koku alıyor .Pek cok kişinin burun ameliyatı sonrasında koku alamamaktan şikayet ettiğini okumuştum benim başıma gelmedi tam tersi tıkalı burnum yuzunden koku alamıyormuşum ben.

Daha sıkıntılı bir surec yaşayacağımı en az bir hafta yalnızca sıvı besinle besleneceğimi sanıyordum , tek kısıtlama elma, havuc gibi sert yiyecekleri "kuturdetmemek" fazla sıcak fazla soğuk yememek ( kahve cay icememek ) ve banyo yapamamak ..
Silikon tamponlar ameliyattan uc gun sonra alınmıştı Şu an atelim cıktı , burnumda bantlarım var ..Burnumun icinin cok kuru olması dışında şikayetim yok ..Deniz suyu damlasını hic sevmedim ama damlatıyorum (daha da cok kurutuyor burnumu )

Yarın kontrole gideceğim ..herhalde bantlarım cıkar ..

resimler :ameliyat sonrası - şu anki durum- kırıkken alttan gorunuşu -kırılmadan onceki hali- kırık ve yamuk hali- oncesi sonrası alttan gorunuş