Bu foruma burun ameliyatı olmam gerektiği icin bilgi edinmek amacıyla gectiğimiz ocak ayında uye oldum.O gunden bu yana burun estetiği konusunda cok şey oğrendim ve oğrenmeye devam ediyorum. Oncelikle bunun icin teşekkur ederim .

Doktor arayışım sırasında burun ameliyatı gecirmiş ya da gecirecek olanların cok buyuk kısmı doğal burun istediklerini soyluyorlar .Ancak sanırım doğal burun tanımı kişiden kişiye değiştiği icin bazen insanlar tam olarak ne istediklerini anlatamamış oluyorlar .

Doğal burun sizce hangisidir ?Doktorunuzdan doğal burun isterken tam olarak ne kastediyorsunuz?

a) Estetikli olduğu belli olsa da bicimi kusursuz , burun delikleri orantılı ,yuze uygun ideal ve mukemmel burun.

b) Kendi burnunuzun kusurları giderilmiş, rotuşlanmış ama cok değiştirilmemiş hali , kemer varsa yok edilmiş deviasyonu duzeltilmiş, ana hatlarına dokunulmamış burun.

Sanırım biz doktorlardan doğal burun istediğimizde doktorlar ikinciyi anlıyor .Eğer burnunuzdan memnunsanız ya da cok fazla değişiklik istemiyorsanız yapılan burun mutlu ediyor .Ama hasta a şıkkı diyor, doktor b anlıyorsa ameliyat sonrasında istenen sonuc alınamıyor ve bazı insanlar mutsuz oluyor .

Bu nedenle doğal burun" isterken aklımızda nasıl bir burun olduğunu erkenden iyice tanımlamak yerinde olur diye duşunuyorum. Boylece "Ben doğal burun istiyordum ama burnum cok kucuk olmuş " ya da "Burnum fazla doğal olmuş " diye uzulen insan sayısı azalabilir .

Onceden soyleyeyim amacım kimsenin tercihini eleştirmek değil .Her insanın huyu ,hassasiyeti , dileği farklı . Amacım soylediğimizle aklımızdakinin birbiri ile uyup uymadığını gormek.