Arkadaşlar merhaba ameliyat deneyimimi paylaşmak istedim. Cunku ameliyat oncesinde bir ay boyunca her konu ile ilgili saatlerce araştırma yaptım. İnsanın cok fazla bilgiye ihtiyacı olabileceğini kendi deneyimlerimle oğrenmiş oldum.
Ameliyat oncesi biraz heyecanlıydım. Ameliyata ailemi uzmemek icin kahkaha atarak girmeye calıştım ve sonra da o moddan cıkamadım. Hemşirelerle konuşurken bir anda kendimden gecmişim.
Sonrasında uyandırma sesleriyle kendime geldim. Buz gibiydi. Tir tir titreyerek odama getirdiler. Hemen giyindim. Mutlaka kalın kıyafetler ve ekstra patik alın yanınıza. Ayaklarım cok zor ısındı benim ki ameliyat oncesinde oda baya sıcaktı. Sonra doktorun asistanı bir alete takılı maske getirdi. Gozunuze koyuyorsunuz kendi kendine sıcaklığını ayarlıyor ve yuzde ağırlık yapmıyor. Ameliyat oncesinde anneme butun gece başımda durup buz tutman gerekecek demiştim. Oyle birşeye de gerek kalmadı. Goz tarafı da acık olduğu icin tv izleyebiliyordum. Sıvıyla beslendim. Annem kucuk kaşıkla yedirdi. Ara ara koridora cıktım dolaştım. Acı ya da ağrı hic olmadı. Kanama da olmadı.
Ertesi gun eve gectim. Genelde muzik dinledim gozlerimi dinlendirebilmek icin. Film izledim. Acı ya da ağrım hic yoktu. Zaten butun ameliyat surecinde asla acı ve ağrı hissetmedim. Hatta dr la her konuşmamda ne zaman ağrılar başlayacak diyordum. Cunku internette ağrılı olacağına dair cok fazla yazı okumuştum. İnanın hic ağrım acım olmadı. İlaclarımı ve spreylerimi saatinde almaya aşırı ozen gosterdim. Ağzımı hala cok az acabiliyordum. Corba ictim. Sutle biskuvi karıştırar beslendim ilk birkac gun.
Hastaneden cıkmamın ikinci gununde şişmeye başladım. Ben hic morarmadım. Gozaltlarım bile morarmadı. Tamponları cıkarmaya gittik. Tampon cıkarmayla ilgili de cok zor olacağına dair yazılar okumuştum. Ama hissetmedim bile. Dr bitti dediğinde inanamadım. Sanırım silikon tampondu.
Ucuncu gunde şişliğimin artmasıyla gozlerimi kapalı tutarak muzik dinledim yine. Sonrasında da inmeye başladı. Gozaltlarım hafif sarardı. Yuzum inmeye başladıkca artık rahatladım. Film izledim surekli.
Ameliyattan bir hafta sonra alcı cıktı bant taktık. Burnumu beğenmiştim ama şişti biraz. Bu arada mimiklerimi pek kullanamadım ilk zamanlar.
Bir hafta sonra da bandajları cıkarttım. Ve cok beğendim. Oyle pek şiş değildi. Bandajdan sonra burun birazcık şişti ve indi. Dikişler beni uzun sure rahatsız etti. Cunku dr iz kalmaması icin asla ellememem gerektiğini soylemişti. Kanlı durdu bir sure. Sonra da kabuklandı. Ben hic dokunmadım. Dr eriyen dikiş kullanmıştı ve normalde 2-3 haftada duşuyordu. Benimki biraz uzun surdu. Hatta dun de burada konu actım kabuklandı dikişlerim diye. Dr a gittim ve hafiften silerken bitti dedi. İnanamadım ayna istedim tertemizdi. İz de pek yoktu ufak bir kızarıklık belli bile olmuyordu karşıdan bakınca. Birkac aya kalmaz o da gider dedi.
Genel olarak ameliyat surecim cok rahattı. Ben de cok dikkatli ve ozenli davranmaya calıştım. Her sabah kahvaltıdan once maydanoz kuru kullandım. Her gun yaklaşık iki litre odem giderici karışım suyu ictim. Hazır gıda kullanmamaya calıştım. Cok zorlansam da hic sigara kullanmadım. Rapor kullandım dışarıya cıkmadım. Soğuk bazen şişmeme neden oluyordu. Krem, ilac ve spreylerimi aksatmadan kullandım.
Koyduğum fotoğrafı dun dikişlerim varken cekmiştim. Bugun onlar da yok ve daha iyi gorunuyor. Ben deviasyon nedeniyle yaptırmıştım. Burnum kırıktı nefes alma sıkıntım vardı, ağrım hep acık duruyordum. Bu durum boğaz ağrısı, diş curumesi, horlama gibi bircok sıkıntıya neden oluyordu. Bugun burnumun da tamamen temizlenmesiyle birlikte inanılmaz nefes almaya başladım. Ağzım surekli kapalı ki bu benim icin cok yeni bir durum. Burnumun dış gorunuşu de doğal olsun istedim.
Tabi bu henuz ilk ayım. Sonrasında neler olabileceğini bilemiyorum. İnşallah buyuk sıkıntılarla karşılaşmam. Sizler icin de aynı şeyleri diliyorum