Sureci biraz sancılı geciren biri olarak biraz bilgi vermek istedim. 6 Nisanda ameliyat oldum herkes gibi aylarca doktor araştırmadım aslında ben bunu 5-6 senedir istiyordum ama ailem kesinlikle onay vermiyordu hic yaptıramayacağım diye baktığım icin hic araştırmadım. Sonucta okul bitti iş arıyordum o sıra annemle gene burun muhabbeti yaparken fiyat sordu "3bin ffalan civarı" dedim "o kadar taktıysan yaptır bari" dedi o deyişiyle birlikte ertesi gun 4 doktora direkt randevu aldım 1 hafta sonra goruştum hepsiyle. Oncelikle ailem kesinlikle 5bin ustu para vermezdi bundan emindim. Acıkcası ailem vazgecer diye korktuğumdan en kısa surede en uygun fiyat veren doktordan tek goruşmede ameliyat gunu aldım.

Neden o kadar araştırmadım? Cunku bilmiyordum. Şu an bildiklerimi o zaman bilseydim keşke doktorla cok derin goruşemedim o yuzden hep kafamda soru işareti var. Okulda cevremde o kadar yaptıran vardı ki birinden bile coktu duştu revizyon laflarını duymadım o yuzden bilmiyordum bu kadar zor bir uygulama olduğunu. Acıkcası o zaman detaycıda değildim yok kavis olsun cok kucuk olsun deliklerim şoyle olsun diye duşunmedim benim tek taktığım nokta fotoğraflarda yuzumu kaplayan burun ucumdu. Doktor kemerin var falan diyor ben ne kemeri diyorum yandan karga gibiymiş şimdi farkediyorum o zaman umrumda bile değilmiş O zaman beğendiğim burunları şu an beğenmiyorum mesela ameliyattan sonra daha detaycı oluyorsunuz. Goruştuğum doktorların hepsi oyle cok kuculme bekleme az kuculur dediler olsun ne kadar kuculurse kardır diye duşundum.

Tabi ki benim yaptığım doğru değil ama aylarca doktor doktor gezinmenize gerek yok. Herkes en iyi doktoru arıyor ama oyle bişey yok arkadaşlar her doktorun mutsuz hastası var. Olumsuz yorumları en az doktoru bulmaya calışın ama %100 başarılı doktor bulamazsınız. Sıcakkanlı olması onemli değil durust doktorlara ameliyat olun. Daha oncesinde hastasına saygısız davranmış paragoz doktorlardan uzak durun. Doktorların hepsinin instagramı var beğendiğiniz tarzı olan doktorlara bakın sizin burnunuza benzer burunları nasıl yapmışlar biriyle goruşun elbet icinize siner. Oncesi fotoğrafları sonrasından daha onemli coğu doktor ufak kemerini aldığı hastanın burnunu 35 acıdan cekip instagrama koyuyor. E o kızın burnu guzelmiş zaten.

Size tavsiyem burnunuzdaki problemleri tek tek inceleyin ne olduğunu oğrenin hangi teknikle bunların duzeltilebileceğini oğrenin fikir alın ve goruştuğunuz doktorlarada aynısını sorun. Realself diye bir site var doktorlara soru sorabiliyorsunuz. Fotoğraflarınızı atıp ne problemleriniz var duzeltmek icin nasıl bir uygulama yapılır sorun. İngilizce konusunda ozelden yazarsanız yardım edebilirim siteden cıkmadığım icin her terimi oğrendim
En onemlisi ne istediğinizi bilin ve doktorla goruştuğunuzde aynı sayfada olduğunuza emin olana kadar konuşun. Tamamen baştan aşağı burnunuz değişsinmi istiyorsunuz ufak değişikliklermi istiyorsunuz? Bi de tabi ki şu var sizin istediklerinizden daha onemlisi burun anatominiz. Kıkırdak yapınız deri yapınız burun uzunluğunuz bunlar ameliyatın sonucunu malesef kısıtlıyor. Kıkırdak yapınız zayıfsa veya deriniz cok kalınsa(kalın derininde dereceleri var tabi) ameliyat sonucunda oyle megan fox burnu beklememeniz gerekiyor. O yuzden bence mukemmelliyetci olmayın bakmayın doktorlar hep gaza getiriyor "şoyle guzel olacak boyle harika olacak" e cok guzel olabilir de tabi ki ama dunyanın her yerinde bu ameliyat size mukemmel burunu yapmak icin değil eski burnunuzdan daha iyi bi buruna sahip olmanız icin yapılıyor. Bunun sonucundada ameliyat sonrası mukemmel minicik burun bekleyen insanlar hayal kırıklığı yaşıyor.

Ameliyat surecinden bahsedersek benim cildim bembeyaz,ince ve hassas (ince olan burun derim değil malesef ama gozaltlarım kağıt gibi) ve gunde 2 pakete kadar sigara iciyorum. Ameliyat oncesi azaltayım derken stresten daha cok ictim Morluklarım cooook uzun surede gecti burun şeklim hala bi tuhaf şişliklerim cok gec iniyor ve hala ufak bi siyahlık var gozlerimin orda gecer diye umut ediyorum
sigara icmeyin yada cok az icin.

Ameliyat surece oyle ağrılı gecmedi. İlk gece burun sırtım cok ağrıdı hemşire ağrı kesici yaptı uyudum. reglde daha cok sancı geciriyorum. Doktor burnumun cok kemikli olduğunu soyledi ondan cok morarıcaksın dedi ve oyle oldu. Araştırdığım kadarıyla burnunuzun kemeri torpulendikten sonra altındaki kemiğin kırılıp yaklaştırılması gerekiyor yoksa burnunuz cok kalın bir gorunume sahip oluyor (burun yapısına gore değişir herkese gerek olmayabilirmiş) . o yuzden morarma olmasın diye kemik kırılmasın diye tutturmayın doktoruna guvenin
Burnuma silikon tampon koyuldu onun icinde bez tampon varmış. Bez tamponu ertesi gun aldılar silikon tampondan nefes alabiliiyordum ben ilk gece dışında nefes sıkıntısı cekmedim. Morluklar şişlikler fotoğraflarda cok korkutucu gozukebilir ama o kadar kotu hissettirmiyor ilk 2 gun gozlerinizi pek acamıyorsunuz sonra inmeye başlıyor. Morluk şişliklerden korkmayın derim. Sıkıntı olan nokta benim icin burun akıntısıydı. Evet o burun akıyor ve silemiyorsunuz ya ben o hisle kafayı yiyecektim hafif bi pamuk tıkadım burnuma. ve atel alınmasına son 3 gun kala burnumun derisi oyle bir kaşındı ki son 3 gun uyuyamadım o kaşıntıdan. benim icin en rahatsız edici durumlar bunlardı.

Atel ve bantlar alındıktan sonra ameliyattan beri baskıdan şişemeyen burun bir anda şişmeye başlayacak. burnunuz bu kısımda eğik yamuk kocaman gorunebilir. Surekli aynaya bakıp ağlamayın lutfen gecicek hepsi. Bu kısımda burnunuzun neye benzediği hakkında bi fikir edinemezsiniz şurası şoylemi olmuş diye canınızı sıkmayın. Burnunuzun ne kadar işlem gorduğune ve bunyenize bağlı olarak max bi kac haftada kocaman burun goruntusu gidiyor. Gerisi 6 ay. Genelde soylenen %80 burun şişliği 2-3 ayda gider gerisi 6 aydan 1 sene kadar gitmesi surebilir. İlk 1 ay siz gozle net secemesenizde yuzunuzde hafif şişlikler olacaktır tam boyle gulemeyebilirsiniz guluşum bozuldu diye endişelenmeyin. Tabi ki bu genel surec bazıları cook hızlı iyileşiyor şişliksiz bazılarıda benim gibi cok yavaş iyileşiyor.

En onemlisi takıntılı olmayın kendinizi sevin arkadaşlar. Kimse oturup kimsenin burnunu incelemiyor ameliyat sonrası ufak asimetrileri takmayın ameliyatınızı burnunuzu oncesinden daha kotu takıntı haline cevirmeyin. Ben biraz oyle yaptım şişliklerim hala sıkıntı inmiyor surekli foto cekiyorum psikolojim bozulacak birazda o yuzden oturup yazayım dedim kafamdan gitsin şu burun