Nazım hocama her gun dua ediyorum. En umutsuz zamanımda beni oyle bir felaketten kurtardı ki. hala inanamıyorum. 18 yaşındayken arkadaşımın dolduruşuyla burun ameliyatı olmuştum. 90'lı yıllarda cok moda doktorlardan biriydi Bağdat Caddesinde bir muayenehanede 2 saatte yapıldı bitti. Aslında cok fazla bir şikayetim de yoktu biraz burun ucumu kaldırmak ve hafif de kemerini aldırtmak istemiştim .Ama ameliyattan cıktıktan sonra hayatım kabusa dondu. yuzum simsiyah oldu. tamponlar beni canımdan bezdirdi. ama bu zamanlar bile yine iyiymiş .Cunku bandajlar tamponlar morluklar bittikten sonra asıl kutu gunler başladı. Burun kemerim alınmıştı ama benzetmek gerekirse kayak pisti gibi burnum oldu. Burun ucu ve burun delikleri ise tam bir facia. Konuşurken elimle ağzımı burnumu kapatmak ihtiyacı hissediyordum. burun ucu o kadar cok kaldırılmıştı ki, karşıdan bakıldığında burnumun ici olduğu gibi gorunuyordu. Cok kotu gunler gecirdim kısacası. Bu arada bir arkadaşım aracılığı ile Nazım Cerkeş'in ismini oğrendim. Daha once hic duymamıştım. Web sitesini inceledim. daha once yaptığı ameliaytlara baktım. İlk kez icime bir umit ışığı belirdi. RAndevu alıp gittim, bekleme salonunda neredeyse 2 saate yakın bekledim. ameliyat olup kontrole gelenler ve benim gibi umutsuz vakalar ilk kez muayeneye gelenler vardı. Herkes birbirine yaşadıklarını anlatıyordu. Neyse sonunda sevgili doktorumla tanışma şansına kavuştum. Ne kadar konusuna hakim. ne kadar profesyonel, ne kadar mutavazi bir insan. Once beni dikkatle dinledi. burnuma baktı. sonra tane tane anlatmaya başladı. Benim burnum gibi cok oyulmuş ucu kaldırılmış burunlarda yaptığı ameliyatların sonuclarını gosterdi. Gercekten inanılmaz sonuclardı. Sonra benim fotoğrafımı cekti ve burnumda nasıl bir sonuc olacağını gosteren bir bilgisayar calışması yaptı. O gun o anda karar verdim ve gun aldım. Arada bir bu kadar harika olabilir mi diye kendi kendime sormadan edemiyordum Ve sonucu gormeden cok umitlenmeyeyim diyordum. Derken ameliyat gunu geldi. Hastaneye giderken ağladığımı hatırlıyorum. Ameliyatım 5 saat surmuş. Burnum cok oyulduğu icin kaburgamdan kıkırdak almış ve burnuma eklemiş. Bu kadar buyuk bir ameliyat olmasına rağmen ne ağrım oldu. ne burnumun icinde tampon vardı. İnanırmısınız cok fazla morluğum bile olmadı. 6. gun muayenaneye gittiğimde morluklarım gecmişti. burnumun uzerindeki bandaj acıldığında gozlerime inanamadım. Hatta hala daha aynadaki goruntume inanamıyorum. Burnum o kadar doğal ve o kadar estetik ki. Keşke cok daha onceden tanısaydım hocamı. hayatımın gencliğimin en guzel yıllarını aynalara kus şekilde gecirdim. Ama neyse 37 yaşında hayalimdeki buruna kavuştum. Nazım Cerkeş'e cok cok cok teşekkur ediyorum.