Bircok kişinin tavsiyesine uyarak ameliyat kararlaştırdığım,Ankara Medicana Hastanesinde dış doktor olarak calışan plastik cerrah VOLKAN TAYFUR ameliyat gununden 1 gun once cene ameliyatımı hangi tarzda (enjeksiyon; genioplasti) kararlaştırdığımızı tekrar sordu ve ameliyatın 8.30ta değil 10 gibi başlayacağını soyledi.9 gun once kararlaştırılmış bir ameliyatın 1 gun once hala tam bilinememesi ailemi cok tedirgin etti ve bizi aradığı numaradan ailem tekrar arayarak ameliyat tarihini değiştirebileceğimizi bizim acımızdan sorun olmayacağını soyledi.Kendisinin tavrı cok kaba ve merhametsizdi.Anneme mesleğini sordu ve oğretmen olduğunu oğrenince de kendisinin okul acılınca okulunun yolunu bulup bulamayacağını sordu iğneleyerek.Kulaklarımıza inanamadık ama ameliyat oncesi huzursuzluk olsun istemedik ve iyi akşamlar dileyerek telefonu kapattık.Ertesi gun ameliyata soylediği zamanda gelmedi; ne sekreteri ne de kendisi bize ulaştı. Medicana hastanesinin hicbir şeyden haberi yoktu.Damar yolu acıldı ve damar yolundan antibiyotik ve steroid verildi.Ameliyat onluğunu giymiş,00.00 dan beri ac bekliyordum.Ameliyata ne zaman alınacağım kimse tarafından bilinmeyince doktoru aradım ve bana dun aradığı telefonunun acil durum telefonu olduğunu kendi tabiriyle 'zırt pırt' aramamam gerektiğini, sterilizasyonda olduğunu soyledi. Şok oldum. Oysaki ben ilk defa arıyordum doktoru!! En sonunda doktor-hasta ilişkisinden oturu kendisine guvenip aradığımı, hastanede uzun suredir beklediğimi soyledim. Kendisi 'boyle bir ilişki olmasın' dedi! Tohmet altında bırakılmıştım.Oysaki ben de bir doktorum ve etik kurallar cercevesinde doktor-hasta ilişkisinin nasıl olması gerektiğini cok iyi bilirim.Yazıklar olsun!
Sekreteri aradığımızda ise sekreter doktorun acil ameliyata girdiğini soyledi.Kafamızda sorular oluşmuştu,bize yalan soyleniyordu.Doktorun nerede olduğunu her iki taraf da farklı izah ediyordu..
Ameliyattan vazgectik ve muayenehanesine paramızı iade almak icin gittiğimizde kendisi ve hemşiresi ofiste idi.Gozlerimize inanamadık.Biz 10da ameliyata alınmayı beklerken kendisi ve yardımcısı ofiste idi.
Doktor olmak nedir sorusunu tekrar kendime sordurtan bu 'doktor' a gereğinin yapılması konusunda elimden geleni yapacağım..