Herkese merhabalar. Ben ameliyat olalı 35 gun oldu, henuz cok yeni ama yine de bir cok tecrube edindiğimi duşunuyorum ve bunları sizlerle paylaşmak istedim. Cunku bu surecte en buyuk yardımı buradan aldım hatta doktorumun adını bile ilk buradan buldum, o yuzden benim de sizlere yardımım dokunursa cok mutlu olurum.
Oncelikle size ilk tavsiyem doktor araştırması yaparken bakacağınız ilk şey doktorun işleri, yazıları, varsa videoları, ona burnunu yaptıran ve reklam olmadığına emin olduğunuz insanların video ve paylaşımları olsun. Olumlu ve olumsuz yorumları dikkate alın cok fazla olumsuz yorum olanlardan kacın. Bu şekilde kendi tarzınıza en uygun burnu yapan doktorlardan bir liste oluşturun. Ve bu listeyi yapana kadar lutfen fiyat araştırması yapmayın. Cunku insanın kafasını en cok karıştıran şey bu oluyor. En pahalı doktor en iyi burnu yapıyor ya da en ucuz doktor en kotu burnu yapıyor diye bir şey yok. Tabii ki belli bir butceniz var. Diyelim ki listenizdeki en beğendiğiniz doktor butcenizin cok cok ustunde. Bu durumda şunu sakın unutmayın ki eğer bu sebeple daha uygun fiyatlı ve işleri icinize sinmeyen bir doktoru secerseniz ve sonucta mutlu olmadığınız bir burnunuz olursa bu sizin psikolojinize ve sağlığınıza zarar vereceği gibi ikinci ameliyatta size daha fazla maddi ve manevi kayıp yaratacaktır. Ya da tam tersi listenizdeki doktorun fiyatını duşuk bulup on yargıyla yaklaşırsanız ve daha yuksek fiyatlı ama işlerini beğenmediğiniz bir doktora yonlenirseniz yine aynı sorunlarla karşı karşıya kalırsınız. Asla acele kararlar vermeyin, olsun bitsin demeyin icinize sinen kişiyi bulana kadar bekleyin.
Gelelim benim ameliyatıma. Kapalı teknikle ameliyat oldum. Ben ilk kez narkoz alacaktım ve tek korktuğum şey buydu. Doktoruma cok guveniyordum ve burnum hakkında bir endişem yoktu. Ama en az korkulacak ve en kolay surec ameliyat ve narkoz sureciymiş Ameliyatım 3 saat kadar surdu. Ayıldığımda odama cıkmamıştım. Nefes almakta cok zorlanıyordum boğulacakmış gibi hissediyordum cunku burnumda tampon vardı ve ağzımdan nefes almayı duşunemiyordum ayılmadığım icin. Oksijen verdiler biraz kendime geldim ağzımdan nefes almayı akıl ettim Ameliyata girmeden ağzımdan nefes almalıyım duşuncesini kendinize empoze edin bu da ikinci tavsiyem Daha sonra odama cıkmak isteyip istemediğimi sordular tamamen bilincsizce kabul ettim keşke etmeseydim henuz kendime gelmemiştim ve odama cıktığımda cok fena sacmalamışım denmemesi gereken şeyler soylemişim İlk gun ağrım olmadı cok hafif bir şişliğim oldu ve tum gun uyudum diyebilirim. Narkoz beni cok kotu etkiledi en az 10 kere kan kustum ve asla ayağa kalkamadım. Ertesi gun baya şişmiştim morarmıştım ve ağrılarım başladı. İlk 4 gunum bu şekilde gittikce şişip nefes alamayıp uyuyamayarak gecti. Ameliyatın en kotu sureci de bu kısım zaten. 4 gun sonunda tamponlarım cıktı. Slikon tamponlarım vardı cıkarken acımadı diyemem ama bu acının birkac saniye surduğune garanti verebilirim Cıktılar cıkmasına ama ben hala nefes alamıyordum bu beni cok korkutmuştu cunku ameliyat oncesinde nefes promlemi olmayan bir burnum vardı. İnsan gercekten bazı şeyler başına geldiğinde gececeğini bilse de hep oyle kalacakmış gibi hissedip paniğe kapılıyor. Şiş, mor ve nefessiz kalmayacağımı 9 gunun sonunda anlayabildim 10. gun atelim cıktı. Bu kesinlikle hic acıtmadı. Atel varken devasa gozuktuğu icin burnum ben atel cıktığında buyuk bir değişim beklemiyordum. Ve bu yuzden de burnumu gorunce şok oldum. Gercekten cok değişmiştim. Cok cok fazla şişti evet ama o hali bile beni ilk şokumun ardından mutlu etmeye yetmişti. Yuzum hala şişti, gozumun altında hafif sarılık kalmıştı, dudaklarım oynamıyordu, burnumu hissetmekte zorlanıyordum ama butun bunları unutmuştum. Bu arada sanmayın ki burnum aşırı guzel bir şekilde cıktı tampondan aksine şiş icindeydi, ama artık bunun gececeğini biliyordum. Eski burnumdan guzel olması bile yetti. Size son tavsiyem de şu ki lutfen psikolojinizi bozmayın. Benim burnum gun geldi şişti, gun geldi indi, gun geldi cok mutsuz oldum psikolojime zarar verdim, ordan burdan okuyunca acaba benimki de mi yamuk acaba kemerim tekrar cıkacak mı acaba nefesim tıkanacak, cokecek mi diye diye kendime eziyette ettim. Hatta bir ara kemer bolgemde şişlik oldu ve karalara bağladım. Ama lutfen siz bunların hicbirini yapmayın. 6 ay gecene kadar kendinize yaptığınız tum eziyetler gercekten faydasız, sadece kendinizi yıpratıp psikolojinizi bozarsınız ama cozumsuz, gereksiz ve boş. 6 ay sonra sorun cıkarsa da cozumu var bunu o zaman duşunursunuz cok iyi biliyorum kolay değil ama cozumsuz de değil. Psikolojinizi her şeye hazırlayıp oyle ameliyat olmalısınız. Yoksa en ufak şey bile sizi cok kotu etkiler.
Şu an cok şukur cok mutluyum, hala şiş evet ama gittikce iniyor daha da guzel olacağını biliyorum, umuyorum. Olmasa bile şu halinden bile cok mutluyum. Şunu da soyleyeyim burnumun en cok şiştiği zaman sigaraya başlayıp eskisi gibi ictiğim zaman oldu onu azaltıp surekli ananas yiyince şişliklerim cok fazla indi hepinize oneriyorum bunu da. Sorularınız olursa yardımcı olmayı cok isterim. umarım hepiniz bu sureci cok rahat atlatır ve sonunda ise cok mutlu olursunuz