Devlette burun estetİĞİ (fİyat tampon dİkİŞ aciyor mu herŞey)
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Devlette burun estetİĞİ (fİyat tampon dİkİŞ aciyor mu herŞey)
-
20-10-2022, 04:59:31Oncelikle kbb dediğimiz doktorlara gitsemde bir fayda goremedim kapi kapi gezdim. En son care devlet hastanesinde ki plastik cerrahide soluğu aldim. (Bursa) başta gittiğimde benim burnumda kırık gibi bazı problemlerde vardı tabii ucu duşuktu vs estetiksel amacla ve nefesle alakalı sıkıntılarım olduğunu soyledim. Doktor biraz baktı problemleri aşamaları anlattı o an gun aldim. Mayısın 17sine gun verdi mayısın ilk haftasıda tahliller icin gel dedi. Tahliller icin gittiğimde kan tahlili ekg ve rontgen cekiliyor. Benden 5 tup kan alindi ekgde ustunuzu sutyen yada body kalabilecek şekilde metal bulunmadıkca bırakıyorlar. Bunları hallettikten ve sonucları aldıktan sonra anesteziye gidiyorsunuz onların verdiği formu dolduruyosunuz ve işiniz bitiyor. Sonrasında doktorumun yanına bir kez daha gittim ameliyat saati vsvs icin. Son bir kez daha konuştuğumuzda ben estetiksel mudahalenin en az seviyede olmasini istediğimden bahsettim. Oda burun tipinizden yola cıkarak ne olur ne olamaz bunları ameliyatın tahmini suresini soyluyor ve oncesi fotoğraflarını cekti. Benim doktorum hic bir yerde paylaşmıyordu fotoğrafları ama daha net belli olduğunu soyledi cunku fotoğraflar cekilirken burnumda eğrilik problemide cikti. Daha sonra ameliyat gununun gecesinde 12den itibaren ne yemek ne su ikiside yasak. Sigara iciyorsanız bunuda bir kac gun onceden bırakmanızı rica ediyorlar. Ameliyat sabahı hastaneye 7.30 gibi gittim yatışımı yaptık bilekliğimi taktık. Bekliyoruz gorevli sedyeyle geldi ustume giymem gerekenleri verdi bone vs. Altımda ic camaşarı kalacak şekilde diğer herşeyi cıkartıyorsunuz metal vs de uzerinizde asla olmayacak. Ameliyathaneye gittik ben hala kendimdeyim tabiki hemşirelerle sohpet ediyoruz damar yolunu actılar. Doktorum geldi son bi sohpet ne olur ne olmaz konuştuk zaten inanılmaz rahatlatıyor kuş gibi hazırız ameliyata. Ameliyatım benim 4 saat surmuş. Gozumu actığımda birisi yanımdaydı cok uykum var dedim uyumaya devam ettim ikinci gozumu actığımda odamdaydım. Ben ilk an direk kustum ve bende hic narkoz etkisi vs olmadi şişliğim yoktu hic birşey yoktu gayet kendimdeydim serum takılmıştı. Ama birazdq acık konuşalım o serumun etkisiyle idrar kesesi dolduğu icin ve ayağa kalmak saatlerce yasak olduğundan bez bağlayın net cozum hasta bezi asla dayanamazsınız yoksa ben ameliyattan 1de cıktım akşam 7,8e kadar yurumem yasaktı. Doktorum kontrole geldi ilaclarımdan soz etti ameliyat bittikten sonra burnumun fotoğraflarını cekmiş tek tek onları gosterdi. Ayrıca ben başım donmediği icin dayanamadım akşam 5 gibi kalktım ayağa cay almaya falan gittim. 4,5 saat kadarda bişey icmek yemek yasaktı. İlk surecte boğazımda inanılmaz bir yanma kuruluk hissi vardı burundan nefes alamadığımız icin gırtlağa sokulan o soluk borusu tahriş etmiş onun acısını cekiyodum. Bu acı bir gun surdu sadece. Burnumda hic bir sızlama ağrı olmadi taaaa ki annem gece eliyle burnuma carpana kadar evet ilk gece boyle bi aksilik oldu daha 12 saat olmuş ameliyattan cikalı darbeyi yedim burnuma oyle bi ağrım oldu hemşireler geldi serum istedim. Sabah eve giderken ucret cikti onu odedik ucrette maximum 2500tl gibi birşey ama 1000-2000 arası odemek daha muhtemel benim oyle oldu. Eve geldik burnumdan nefes alıyordum sonra o nefes tamamen gitti ağzımdan nefes almaya başladim tabi uyuyamadım benim damaklarım şiştiği icin corbayla beslendim 3,4 gun hep. Ameliyatımın ardından 4.gunumde tampon cıkartmaya gittik. Şoyle ki okyanus suyu veriyor doktor onu guzelce sıkıp burnuzu nemli ve temiz tutarsanız problem yok benim burnumu temizlerken canım yandı ama tampon alınırken 10 saniye suruyor toplamda oda garip bi his asla acı değil. Eve geldim rahatlwdim nefes alıyorum ilacı daha guzel kullanıyorum yemek yemeye başladim ağrı sızı hala yok hicte olmadı derken dikiş alma gunune geldik. Dikişler alınırken ben cok endişeliydim ilk kez oluyor cunku doktorum kıpırdamazsan acıda olmaz dedi ve dikişler tampondwn cok daha basit şekilde alındı bitti. Oda en fazla 1 dakika surmuştur cunku muhabbet ediyorduk doktorla sinek ısırığı bile değil hic birşey hissetmiyosunuz hic. Alcıda dikişle aynı gun alındı ve burnumdaki bantları cozerken olan acı dikiştende tampondan da fazla. Surec boyleydi sonrasında nefes almaya yemek yemeye devam ettim şimdi daha iki hafta oldu koruyorum burnumu. Ayrıca ben hep duz yattım kafam havada doktorum hic gerek yoktu yan yatabilirsin istediğin gibi uyu demişti. Aynı şekilde tampon varkende cok iyi nefes alabiliyo olmam gerekiyomuş onuda korkuyla ben beceremedim tek korkunuz ağzınızdan nefes almak olsun. Şişlik en fazla eve geldiğiniz gun oluyor morlukta oyle bir haftada herşey duzeliyor ama sormak istediğiniz bişey varsa her zaman