Merhaba arkadaşlar guzel gunler dilerim hepinize.

Benim saclarım cok dokuluyor. Gunde 500 uzeri neredeyse sacım dokuluyor ozellikle tarakla tarayınca tarak doluyor resmen. Gecen bir moderator arkadaşın yorumunu gormuştum "bayan şampuanları en guzeli onu tavsiye ederim" gibi bir cumle kullanmıştı. Ben de 5-6 yıldır şampuan kullanmıyorum. Zeytinyağlı sabun diye tabir edilen garlı sabunlar olur ya işte ondan kullanıyorum. Genelde Nizip ilcesinde Uygur Garlı Sabununu alıyorduk onu kullanıyordum. Acıkcası saclarımı yağlardan arındırıyor ama cok kuru yapıyordu saclarımı ve 2 gun sonra yine yağlanıyordu saclarım yine yıkamak zorunda kalıyordum. Bende artık sıkıldım guzel kokulu ve sağlıklı bir şampuan kullanmak istiyorum.

Saclarım cok hassaslaştı ve inceldi. Normalde saclarım cok kalın ve gur idi. Hatta icine fıstık felan atsanız kaybolurdu sonra işte yanlış fonden dolayı saclarımın dokulduğunu gordum 7 8 yıl once ve bir daha sac kurutma makinesi bile kullanmadım.

Sizden ricam bana sac dokmeyen ve sacı besleyen bir şampuan onerir misiniz? Aşırı pahalı olmasın ama cok ucuz da olmasın. Litresine (1000ml) 40-50 hatta gercekten iyiyse 75 TL bile verebilirim saclarımın sağlığı icin.

Veya bana sac sağlığı icin neler onerirsiniz? Neler yapmam gerekli?

Şuan sadece yanlardan biraz gitti oda cok değil ve sacımın cok hafif seyrekleştiği ve inceldiği belli oluyor malesef. (Yaş 25)

Genetik olarak diyebilirsiniz ama babamın sacı 60'ında ve hala gur sacları var. 1 amcam var onunda sacları babamınki gibi ama diğer amcam kel. Dayılarımın 1 tanesi kel diğer 2'sinin sacları var. Abim kel oldu benden daha genc yaşta. Yani genetik olarak genelde saclıyız kel değiliz.

NOTLAR:

1- Ozellikle market şampuanlarında SLS kullanılıyor (sodium lauryl sulphate), ciddi derecede yuzey aşındırıcı bir madde, dermotologlar "icinde sls bulunan hicbir urunu kullanmayın" der, hatta bildiğim kadarıyla mutfaklarda "yağ-coz"lerde falan bu madde kullanılıyor, tahrişten dolayı sacları doktuğu iddia ediliyor, alırken iceriğine dikkat edersiniz. (Alıntı)