Karne Psikolojisi: Cocuğunuzun Psikolojisini bozmayın!
Sevgili Anne Babalar,
2012-2013 eğitim yılı 14 Haziran Cuma gunu sona erecek. Cocuklarınızla birlikte sizde bu eğitim yılında yoruldunuz. Cocuklarınıza ders calıştırmak, onları okula hazırlamak, onların okul sorunlarıyla uğraşmak derken bu eğitim yılı en az cocuklarınız kadar yoruldunuz.
Cocuğunuzun başarısını artırmak icin elinizden geleni yaptınız. Diğer taraftan butun cabalarınıza rağmen cocuğunuzun okul başarısı duşuk olabilir ve bunun bircok nedeni olabilir. Fakat karne gunu cocuğun karnesini gorup cocuğa bağırmak, cocuğu dovmek, tehdit etmek veya cezalandırmak bir cozum değildir.
Boyle bir yaklaşım cocuğunuzun notlarını yukseltmeyecek, karnesini iyileştirmeyecektir. Aksine cocuğunuzla olan iletişiminizi ve cocuğunuzun psikolojisini olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle cocuğunuza karne gunu sağlıklı yaklaşımda bulunun. Cocuğunuzu arkadaşlarıyla kıyaslamanız, orta derecede başarılı bir karne getiren cocuğa Neden notların orta derecede, neden yuksek değil demeniz hatalı bir yaklaşım olur.
Bu şekilde yaklaşmak yerine cocuğunuzun neden başarısız olduğunun nedenlerini araştırın. Bazen cocuklar duygusal ve psikolojik problemlerinden doyalı da derslerine konsantre olamazlar. Cocuğun psikolojik desteğe ihtiyacı varken bir de karnesi kotu diye siz baskı uygular, eleştirirseniz cocuğun durumunu daha da zorlaştırırsınız. Bu nedenle cocuğunuza karne gunu pozitif yaklaşın. Eğer ortada bir başarısızlık varsa bunun nedenlerini araştırın ve cocuğunuza destek olun.
Karne gunu cocuğunuza anlayışlı olmanız dileğiyle,
Uzman Pedagog Sevil Yavuz
Cocuk, Ergen ve Aile Psikoloğu,
Oğretim Gorevlisi, Oyun Terapisti,
Parenting Skills & Counseling Center
[h=2]İstanbul Pedagog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Karne gunu cocuğunuzun psikolojisini olumsuz etkilemeyin!
Sağlık0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Karne gunu cocuğunuzun psikolojisini olumsuz etkilemeyin!