Gunumuzde SSRI tipi antidepresanlar ne yazık ki şeker niyetine veriliyor. Bu ilaclar insanlarda ciddi duygusal, fiziksel, cinsel ve bilişsel bozukluklara yol acma potansiyeline sahip.
Bizzat kendi yaşadığım icin bu durumu araştırma ihtiyacı duydum ve kullanıp da aynı sorunu ceken, doktorlar tarafından depresyon denilip daha fazla antidepresan verilen insanlara yardımcı olmak istedim.
Eğer SSRI kullanıp uzun sureli gecmeyen bir yan etkiye sahipseniz, dediklerime dikkat verin.
Doktorların soylediğinin aksine bu durum kesinlikle depresyon kaynaklı değildir. Eğer ki daha fazla antidepresana itilmişseniz doktorunuz yardımıyla ilacı bırakmanızı tavsiye ediyorum. Aniden bırakmak, ciddi yoksunluk sendromuna yol acabilir.
Ne yazık ki, tekrar ediyorum ne yazık ki, eğer Dr. Peter Breggins gibi bir doktora gitmediyseniz, bu durumda doktorların yardımını alamayacaksınız. Hastalığın bilişsel kısımlarını gecin, orneğin testesteron duşukluğu(bazı kişilerde yaşanmakta) gibi bir yan etki(!) gecirseniz bile doktorunuz size bu ilacların hormonlara veya hicbir şeye etki etmediğini soyleyip test yapmayı dahi reddedebilir. Kendi tecrubeme gore konuşuyorum. Bu hastalığa bir komplo teorisi gibi bakıp bakmamanız sadece sizin kendi hastalığınızı ne kadar ciddiye aldığınızı gosterir.
Fakat, bu ilacların etkileşime girdiği her turlu şeyi araştırırsanız, goreceksiniz ki bunu kanıtlayan bircok araştırma belgesi ve deney mevcut.
PSSD forumu veya onla ilgili bilgiler bulabileceğiniz bazı forumlar:
pssdforum.com LongeCity Forums raypeatforum.com Oğrendiğim her turlu bilgiyi yakında Turkce'ye cevirip daha fazla katkı yapmayı duşunuyorum.
SSRI tipi Antidepresan sonrası uzun sureli yan etkiler
Sağlık0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- SSRI tipi Antidepresan sonrası uzun sureli yan etkiler