Kariyer sahibi olmak,başarıyı yakalamak hemen herkesin ortak hayali ve umudu.Başarıya giden yolda herkes icin ortak kurallar mı var ,yoksa kimisi kurallarını kendisi koyup, ozel yollar mı uretiyor?
Bir yazımda ‘’21. yuzyılda birey,gereksinimlerini tumuyle ‘kendine ozel’ hizmet paketiyle karşılıyor.Tıp ve diş hekimliği gibi alanlardaki gelişmeler de genel’in değil ozel’in taleplerine gore tasarlanıyor.’’ demiştim.Bireylerden gelen bu ozel taleplerin bizim mesleğimizde onemli gelişimsel katkıları olmuştur.Boylece, erişkin ortodontisinin daha kolay ve estetik bir şekilde yapılma yollarında hızla ilerlenmiştir. Zamanında dişlerinin duzeltilmesi icin fırsat bulamamış coğu kişi kariyer yolunda ilerlerken bu hizmetleri alıp, kendilerini ozelleştiren,farklılaştıran atılımlarına bir yenisini eklemektedirler.
Nedir kişiyi ozelleştiren , farklılaştıran etmenler? Bunu iki boyutta irdelemek gerekir.İlki kişinin gercek değerlerini ortaya koyar ki,eğitimi,kulturu,karakteri gibi edinilmiş icsel zenginlikleridir ve asıl onemli olan budur.Diğeri ise goruntusunden ses tonuna, konuşma kabiliyetinden kokusuna kadar bir cok tamamlayıcı faktorleri icerir.İkinci boyut her ne kadar ilki kadar onemli gorunmese de iş ilanlarından eksik olmayan ‘’presantabl eleman ‘’imajının tasviridir.
Gelelim bu formatta bizim katkılarımıza.Diş , cene ve yuz yapısının kişinin estetik ve fonksiyonları uzerine doğrudan etkisi vardır.Ortodontik ve ortopedik bozuklukları olan ,yani carpık dişleri ve cene yapısı olan bir kişinin estetiği belki tartışılabilir ,cunku gorece bir kavramdır.Ancak ,etkili ve duzgun konuşması cok zordur.Boyle bir diş yapısına sahip kişide ağız hijyeninin sağlanmasının gucluğu de goz ardı edilmemelidir ki , bunun modern cağda kişilerin sosyallikleri uzerine direkt etkili olduğunu duşunuyorum.
Bunların yanı sıra, kişi eğer gorunumu yada konuşma yeteneğinin on plana cıktığı bir iş yapmak istiyorsa ‘’duzgun olmayan diş ve cene yapısı’’ ideallerini doğrudan etkileyecektir.
Korkarım bu durum bireyin kendine olan guvenini ve umutlarını da olumsuz yonde etkileyecektir.
Hic dişleri capraşık , alt yada ust cenesi onde veya yana kaymış birini haberleri okurken veya tiyatro sahnesinde yada podyumda gordunuz mu?Kişilerin icsel zenginlikleriyle rahatlıkla başarabilecekleri ideallerini , arzularını,kariyerlerini dışsal formasyonlarından kaynaklanan engeller nedeniyle iptal etmelerini onleyebiliriz.Ortodontik ve ortopedik sorunlarınız icin bu konuda uzmanlaşmış kişilerden yani ortodontistlerden her yaşta yardım alabilirsiniz.
Ben buraya dişimle,tırnağımla geldim soylemiyle dişin kariyer uzerine etkisi zaten yıllardır bilinmektedir!...Şaka bir yana , bu gune kadar yazılarımda pozitif bilimin oğretileri doğrultusunda kendi mesleğimle ilgili bilgileri sizlerin ilgisini cekecek ve pratik bilgiler verecek şekilde aktarmaya calıştım.Bu gun konuştuğumuz konu ise ,ozellikle estetiğin kariyer uzerine etkisi tartışmaya acıktır.Konu uzerindeki duşunce ve katkılarınızı almaktan memnunluk duyacağım.
Sağlık ve başarılı gunler dilerim.
[h=2]İstanbul Diş Hekimi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Kariyerdeki başarı felsefesi icinde dişlerinizin yeri !
Sağlık0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kariyerdeki başarı felsefesi icinde dişlerinizin yeri !