Kızlar merhaba, ameliyat olmayı duşunenler cok heyecanlı olduğunuzu ve surekli araştırma yapıyorsunuz biliyorum o yuzden uye oldum ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim uzun detaylı bir yazı olacak o yuzden konuyla ilgilenenlerin okumasını oneririm

Size ilk tavsiyem eğer burnunuz sizi mutsuz ediyorsa hayat kalitenizi duşuruyorsa kesinlikle bu ameliyatı olmalısınız. Bugun 7. Gunum ve kendimi şiş yuzumle henuz alcılı burnumla bile o kadar iyi hissediyorum ki..

Doktor seciminde size onerebileceğim şeyler mutlaka yaptığı burunlara bakın buna bakarken sadece cok kotu bi burunu nasıl duzeltmiş ya da kavisi ucu nasıl olmuş diye değil yapılan burun kişinin suratına nasıl olmuş ona bakın cunku bazı doktorlar fabrika gibi her hastasına aynı burnu yapıyor bence hic hoş değil. Doktorunuza cok guvenmelisiniz ben ameliyatımdan once defalarca goruştum sıkılmadan benimle ilgilendi her sorumu yanıtladı bu ameliyat surecinde inanın sizi cok etkiliyor

Ameliyattan once dikkat ediinn!!

Aspirin vitamin ilacı gibi kanı sulandıracak ilac kullanmayın, bitki cayı icmeyin, badem karpuz kiraz şeftali domates salatalık sarımsak vişne suyu gibi gıdalar asidik olduğu icin kanamayı artırabilirmiş kullanmasanız yararınıza olur, sigara alkol kullanımını 1 hafta once kesmeye calışın sigarayı bırakamayanlar en azından son gece hic icmeyin.

Geliyoruz ameliyataa

Klasik olarak ameliyattan bir kac gun once anestezi icin tahlil vermeye gittim. Anesteziden biraz korktuğum icin anestezi uzmanıyla goruştum beni cok rahatlattı imkanınız varsa size de oneririm. Sigaranın sıkıntı olmayacağını, regl olmamın sıkıntı olmayacağını falan soyledi merak edenler olursa. Ameliyattan onceki gece 12de yeme icmeyi kestim ve ılık bi duş alıp uyumaya calıştım tabi heyecandan uyumak cok zor ama sizden ricam lutfen o gece ameliyatla ilgili internetten hicbir şeye bakmayın artık. Saat 8de hastaneye yatışım yapıldı ben ozel bi hastanede oldum herkes cok ilgiliydi hemşire damar yolumu actı, ameliyat onluğumu bonemi verdi doktorum geldi son kez konuştuk vee ameliyathaneye geldim. Sanırım normalde sakinleştirici yapılarak goturuyorlar ama ben cok rahattım o yuzden ameliyathaneye girip sohbet bile ettim bu kısımda size onereceğim tek şey arkadaşlar ameliyata nasıl giriyorsanız oyle cıkıyorsunuz ben dunyanın en korkak insanı olmama rağmen cok rahat mutlu gulerek girdim ve narkozdan uyanırken aşırı mutlu uyandım. Uşume hissetmedim ama cenem titrerken baba cok guzel oldum dimi diyormuşum) mide bulantısı baş donmesi uşume gibi şikayetlerim hic olmadı odama geldiğim andan itibaren cok cok iyiydim arkadaşlarım gelip gitti surekli konuşuyordum keyfim cok yerindeydi. Buz uygulamasını aşırı yapmadım 15 dakika tutup yarım saat dinleniyordum. Nefes konusunda sıkıntım yoktu burnum acıktı ama nedense ağzımdan nefes aldım hep. Sanırım 4 saat sonra yemek yememe izin verdiler corba ictim yine hic mide bulantım olmadı. Ayağa kalkıp gezdim surekli acayip enerjik ve mutluydum surekli telefon kamerası acık kendime bakıyordum. Şişlik hic yoktu ama morluk goz altımda cok hafif oluştu. Kanamam yok denecek kadar azdı. 1 gece hastanede kaldım ertesi sabah doktorum geldi okyanus suyunu nasıl kullanacağımı gosterdi ve cıkıp evime gittim. Eğer evde size yardımcı olacak birisi yoksa ameliyattan once yatağınızın yanına minik bir cop kovası, pecete, kulak cubuğu, ilaclarınız, suyunuz gibi ihtiyaclarınızı hazırlayın.

Evdeki 1. Gun

4 yastıkla baya oturur gibi uyudum hep. Şişlik kaşlarımın arasında başladı, dudak ustum biraz şişti. Goz cukurlarım hafif morardı ağrım cok cok azdı ama ben antibiyotikle beraber ağrı kesicide kullanıyordum. Genel olarak uyudum zor gecmedi cok ciğneme gerektirmeyecek şeyler yemeye calıştım dizi izledim surekli kendime bakmaya devam ettim

2.Gun

Sabah uyandığımda gozlerimde ağrı hissettim kendime bir baktım ki gozlerim minicik kalmış şişlikten. İlk gorduğunuzde şok oluyorsunuz surekli acaba ne kadar surede iner daha fazla şişer mi diye duşunuyorsunuz. Psikolojik olarak biraz zorlandım surekli uyudum sanırım narkozun etkisinden zaten uyumaya cok musaittim. Burnum tıkandı ağzımdan nefes almaktan boğazımda hafif ağrı oldu. Morluk yok denecek kadar azdı dikiş yerlerim cok az sızlıyordu.

3.Gun

Gozlerim inanılmaz şiş uyandım yanaklarımdada şişlik oluşmuştu balon gibiydim patlayacak gibi boğazım iyice kurudu cok acı hissederek uyandım. Burnum tamamen tıkanmıştı bu surecte yemek yemek cok zorlaşıyor ağızdan nefes aldığınız icin yemek yerken nefessiz kalabiliyorsunuz lokmaları kucuk kucuk alın)hafif kanamam oldu bir kac kez. Okyanus suyunu kullanmaya devam. yatmaktan başım belim popom ağrıdı en zor gecen gunumdu diyebilirim. Hala ağrı kesici almaya devam ettim. Akşama doğru gozlerim iyice gitti kaybolmak uzereydi ust dudağım inanılmaz şişti nemlendirici surduğumde dudağımı birbirine yedirememiştim bile. Nolur bitsin bu cileee modunda uyudum

4.Gun

Hic gecmeyecek sandığım şişlikler gitti gozlerim normale dondu o kadar mutluydum ki şişlik yanaklarıma indi zaten yuzumuzden odemi yukarıdan aşağıya doğru inerek atarmışız. Ağrı yok morluk yok keyfim yerinde. Bir anda sızıntı hissettim burnum kanamaya basladı bogazımdan da kan sızıntısı vardı doktoruma soyledim hastaneye gittim endişelenecek bir durum yokmuş ve o sırada bana istersen tamponlarını alabilirim dedi.... korkulu ruyam yalan soylemek istemiyorum hic acımıyor diyemem ama gercekten cok anlık bi acı cok kısa suren bi işlem. Tampon cıktıktan sonra 5-6 saat cok guzel nefes aldım burnumun ici yanıyor gibi hissettim ama alışılıyor.

Sonraki gunlerim cok normal gecti hatta dışarı cıktım arkadaşlarımın yanına gittim bu cok iyi geldi dışarıda kanamam falan olmadı yemek duzenim normale dondu istediğim herşeyi yedim ciğneme vs sıkıntısı yaşamadım. Duş konusunda annemden yardım aldım sacımı kuaforde yıkattım. Diş fırcalamak ust dudaktaki odemden dolayı biraz zordu ama yine de başarılı hafif makyaj yaptım kendimi cok daha iyi hissettirdi. Kıyafet konusunda cok zorlanmadım v yaka bir tişort cok kolaylıkla yardımsız giyilebiliyor.

EN BUYUK ONERİM “ARNİCA JEL”

Kesinlikle şişlik morluktan beni kurtaran mucizevi şey. Bana doktorum onermişti eğer size onermediyse kesinlikle alın kullanın zaten bitkisel bir şey zararı asla olmaz

Ameliyatımın ustunden 1 hafta gecti bugun alcım ve dikişlerim alınacak. Acıkcası biraz korkuyorum dikişlerden.. sonrasında ara ara ekleme yapacağım umarım aklınızdaki sorulara yanıt bulabilmişsinizdir biraz olsun rahatladıysanız cok sevinirim sorusu olan herkese seve seve cevap verebilirim herkesi opuyorum xoxox