Merhaba arkadaşlar..Yaklaşık 3,5 senedir bu foruma uyeyim..Meme estetigi araştırması sayesinde bu forumla tanıştım,uye oldum ve uye olup bilgi paylaşan arkadaşlardan bircok yardım aldım.Şimdide ben ozellikle meme estetiği olmak isteyen,olan arkadaşlara yardım icin forumda bulunuyorum.Bircok kişi beni hem meme estetiğinden,hem yemek yarışması konusundan ve dudak estetiginden tanır
Şimdi başka bir sorunum ile beraberiz Burundan nefes alamama sorunu.Yani Valv Darlığı..
Oncelikle Valv Darlıgı nedir,onu bir oğrenelim..
BURUN YAN DUVARI ZAYIFLIĞI (NAZAL VALV DARLIĞI) VE TEDAVİSİ:
Burnun yan duvarlarında yeterli destek olmaması durumunda hasta nefes alma sırasında burun kanatlarının iceriye cokmesi nedeniyle burundan nefes alamaz. Bu durum doğuştan ve gelişimsel olabileceği gibi gecirilmiş bir ameliyat sonrası da ortaya cıkabilmektedir.Bu hastalar tipik olarak her iki işaret parmağı burun ile yanağın birleştiği yerlere konularak kulaklara doğru hafif acma hareketi yapıldığında cok rahat nefes almaya başlarlar. Buna Cottle manevrası diyoruz ve valv darlıklarının tanısında kullanıyoruz. Nazal valv darlığının tedavisi de ameliyatla olmakta ve burun yan duvarlarının yine burun icinden alınan kıkırdakların uygun yerlere uygun acılar ile yerleştirilmesi ile yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Bu ameliyat septum deviasyonu, burun eti kucultulmesi ve estetik burun cerrahisi ile birlikte aynı anda uygulanabilmektedir.Tek başına yapıldıgında burun ustune 3-5 gun boyunca bant takılmakta . Burun icinde ise duruma gore değişmekle birlikte 1-2 gun kucuk tamponlar konmaktadır. (Alıntıdır)...

Yaklaşık 6-7 yıl once bir KBB doktkoruna iki kez ameliyat olmuştum.Goruşmeye ilk gittiğimde doktor yaparız,ederiz tarzında kendinden emin bir şekilde konuşmuştu.Hatta burun goruntusununde bir elden gecirmek gerek,bir miktarda estetik yapalım dediğinde tabi cok sevinmiştim Nitekim surecim hicte kolay ve guzel gecmemişti.Burun icinden et ve kemik temzlemişti.Burun dış kısımda var olan fazla kemiğide alıp estetik bir hale getirmişti (guya).. İlk ameliyattan hemen sonra,yani alcı cıktıktan sonraki goruntu beni tatmin etmemişti.Nefes almamda rahat değildi fakat henuz burun icinin tıkalı olduğunu,zamanla burunun acıldıgını,rahat nefes alabilecegimi soylemişti.Burnum zamanla sağa doğru kaymaya başlamıştı.Beni goren herkes burnumun yamuk olduğunu soyluyordu Doktoruma her gittiğimde burnumdaki yamukluğu soyluyordum fakat kendisi hicbir zaman boyle birşeyin oldugunu kabul etmiyordu.Ayrıca nefes almamda hicbir şekilde duzelmemişti.Zar zor ameliyattan tam 6 ay sonra tekrar ameliyat icin ikna etmiştim kendisini ve tekrar ameliyat oldum..
İkinci ameliyatımdan sonra burun yamukluğu gitmişti.Fakat nefes almam yine sıkıntıydı.Cunku benim sorunum burun icindeki et veya kemik değildi,valv darlıgı vardı ve oraya mudahale etmemişti doktorum.. Muayene icin her goruşmeye gittigimde sıkıntımı dile getiriyordum fakat kabul etmiyordu nedense kendisi..
Şimdiki kadar bilincli ve araştırmacı biri değildim tabi o zamanlar,cahillik
Bu zamana kadar bircok doktora gittim goruşmek,bilgi almak icin.Ciddi derecede sağlıgımı etkiliyordu burundan nefes alamamak.Devamlı ağızdan nefes almak zorunda kalıyordum.Surekli boğaz enfeksiyonu geciriyordum ve muzminleşmiş Faranjit geciriyordum.Kullandığım antibiyotiklerin,alerjik rinit ilaclarının ve ozellikle bağımlı hale geldiğim Otrivin burun sprey linin haddi hesabı yoktu.
Uyku bozuklukları,Akciğer ve Kalp problemlerini tetikleme,
sabahları ağız kuruluğu
,psikolojik sorunlar gelişmesine yatkınlık,ozellikle sinirli haller,ses kalitesinde bozulma ve burundan konuşmada yaşanan,yaşadığım başka sıkıntılar tabi..
Bircok doktor durumumun ancak uzman ellerde ameliyattan başka caresinin olmadığını soyledi.Fakat gel seni ameliyat edelim,sorundan kurtaralım diyen doktor sayısıda cok cok azdı tabi..Bir doktor direk ameliyat dedi,25 bin tl ni alırım ama sorun kalmaz.Burnunda cok kotu,mutlaka estetik olur diye yaklaştı Arkama bile bakmadan uzaklaştım.Direk ticarete dokmuş,hastaya bu şekilde yaklaşan bir doktora ameliyat olmazdım asla.
SSK da uzman doktorlarlada goruştum.Ameliyatımı siz yapın,asistanlara bırakmayın beni.Ne kadarsa veriyim dedim ama pek ilgi gormedim tabi.Asistan doktorlar ameliyat yapalım diyordu ama bu ameliyatdada kendimi onlara telim edemedim tabi.Bir doktor uzunca acıklama yaptı bana.
İki kez ameliyat olmuşsun dedi.Zor ve sıkıntılı bir ameliyat seninkisi.Burun iki kez acılmış ve kırılmış.Buruna kıkırdak koyulup ust sıkıntı veren kısmı rahatlatmak,acmak gerekiyor,dedi.Uzman,bilincli ellerde ameliyat olmazsan cok kotu,geri donuşu olmayan sonuclara gidersin dedi

Meme estetiğinde sonucum cok başarılı idi.Doktoruma hep burnumuda ameliyat edin diyordum.Fakat iki kez ameliyat oldugumdan dolayı ve goruntusunde cok ciddi bir sıkıntı olmadıgından dolayı hicbir zaman ameliyata yanaşmadı doktorum.Doktoruma son gittiğim gun durumumu uzun uzun anlattım ve ciddi derecede nefes alamama sıkıntımı bahsedince muayene etti beni.Yanak kısımdan germe ve ic kısımdan acma yapınva rahat nefes alıyordum,bırakınca tamamen kapanıyordu burnum.Bunu fark edince ameliyatıma onay verdi
Nitekim 27 Mart ta ucuncu burun revizyon ameliyatımı olacağım inşallah Tabi burunda gerekli olan estetik mudahalelerde yapılacak
Her ne kadar aklıma ameliyat geldiğinden cok korksamda yaşadıgım sağlık sıkıntıları bu korkunun onune geciyor ve omur boyu ilaclara,hastalıklara bağımlı olarak yaşamaktansa ucuncu kez ameliyat olmayı goze alabiliyorum
Ameliyat sonrası hem fotoğraflarımla,hemde surecimle sizinle beraber olacağım inşallah.Tabi inşallah cok başarılı sonuclarla ve mutlu bir şekilde surecimi sizinle paylaşacağım ..
Bu sıkıntıyı yaşayan,ameliyat olmuş arkadaşlardan destek,surec ile ilgili bilği ve tavsiyeler istiyorum..Lutfen desteklerinizi benden esirgemeyin.Sonucta bir ameliyat tabi,korkularım ve endişelerim var..
Uzuun uzun yazdım,umarım sizi sıkmamışımdır.Sevgilerimi saygılarımı iletiyorum hepinize.Şimdiden cok teşekkurler yapacagınız yorumlar icin