Şimdi; şu anki cozumumde ayaklarımı uzatabiliyorum ama yeterince rahat değil. Koltuğum cok rahat olduğu, koltuğa uygun bir masa arayışındayım. Evde laptop kullananlar, bu konuda tecrubeleriniz var mı? Ozellikle oyun oynarken uygun ergonomi sağlayacak bir cozum arıyorum. Linkteki urunler, hem yukseklik, hem acı-eğim ayarları, hem arkalarının boş olması (ayakları uzatmak icin) hem de kendi ayakları koltuğun altına girerek one doğru cekilebilmesi sayesinde uygun gozukuyor. Ote yandan sağlamlık acısından da bir o kadar dengesiz durmaktalar. Kullanan, deneyen var mı? Başka ne gibi cozumler onerirsiniz?
Koltukta laptop kullanımı ve ergonomi
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Koltukta laptop kullanımı ve ergonomi
-
20-10-2022, 04:16:28Arkadaşlar uzun yıllardır laptop kullanıyorum. En son masaustu PC'yi 2002'de falan toplayıp bir sure kullandım. Laptop kullanımı ile beraber "rahatım" icin koltuk, kanepe vs. oturuyorum. Rahat kelimesini tırnak icine aldım cunku aslında omurgaya ve mideye yıllarca eziyet etmiş oldum. Bunun sonucu bel ve boyun fıtığı olarak dondu. Ben de Desktop PC istemediğimden, daha once evde kullanılmayan, boyun destekli, tek kişilik bir koltuğa uygun bir masa koyarak, hibrit bir cozum yaptım. Bel ve boyun ağrılarım buyuk oranda gitti, kronik baş ağrılarım ise azalmış durumda ki en onemlisi bu. (fazla ağrı kesici kullanımı acısından). Yemekten sonra oluşan mide gazı sorununun ise cozumu yok maalesef. Tembellik etmeyip kalkıp mide gazı cıkana kadar (geğirme) evde dolaşmak lazım
Şimdi; şu anki cozumumde ayaklarımı uzatabiliyorum ama yeterince rahat değil. Koltuğum cok rahat olduğu, koltuğa uygun bir masa arayışındayım. Evde laptop kullananlar, bu konuda tecrubeleriniz var mı? Ozellikle oyun oynarken uygun ergonomi sağlayacak bir cozum arıyorum. Linkteki urunler, hem yukseklik, hem acı-eğim ayarları, hem arkalarının boş olması (ayakları uzatmak icin) hem de kendi ayakları koltuğun altına girerek one doğru cekilebilmesi sayesinde uygun gozukuyor. Ote yandan sağlamlık acısından da bir o kadar dengesiz durmaktalar. Kullanan, deneyen var mı? Başka ne gibi cozumler onerirsiniz?