Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 4 yıldır nefes almakta zorluk cekiyorum burnumda kemik eğiriliği var. Ve aynı zamanda da alerjik bir bunyeye sahibim. Ameliyattan korktuğum icin de yıllardır erteliyorum. Ama gectiğimiz kışı cok zor gecirdim surekli ağzımdan nefes almak beni yordu. Ailemin de desteğiyle doktor araştırmalarına haziran ayında başladım. İnternette fazlasıyla yorum okudum. Bircok doktora ameliyat olmuş hastalarla konuştum fotoğraflarını gordum. Cevremde de Adana'da ameliyat olan tanıdıklarımla birebir goruştum. Bircok doktor arkadaşımla konuştuğumda ameliyatı Plastik cerraha olmamın daha sağlıklı olacağı yonunde bir kanaate vardım. Ve tum bu araştırmalarım sonucunda da doktor sayısını 2'ye indirip, Ersal Kaya ve Niyazi Şimdivar'dan randevu aldım. İlk olarak Ersal Kaya ile goruştum. Ersal Bey cok ilgili bir doktor fotoğraflarımı cekip nasıl bir burun istediğime dair konuştuktan sonra 3 farklı tipte tasarım burun yaptı. Biri cok aşırı doğal ama pek de guzel olmayan bir burundu. İkincisi ne yapay ne cok doğal cok hafif kalkık kemeri gitmiş biraz kuculmuş bir burundu. Ucuncusu ise oldukca iddialı kalkık minicik guzel bir burundu. Ben tercihimi 2. den yana kullandım. Ersal Bey de alerji durumum olduğu icin ikinci burnun nefes almam acısından da daha sağlıklı olacağını soyledi. Ersal Bey'deki muayenem 1 saatten uzun surdu kafamdaki tum soruları tek tek cevapladı hatta benim aklıma gelmeyecek ayrıntıları bile acıkladı kendisi bana gercekten cok guven verdi. Kendisinin KBB uzmanı ile birlikte ameliyata giriyor oluşu da benim icin cok buyuk bir artı oluşturdu. Sadece estetik acıdan değil, nefes acısından da beni cok guzel yonlendirdi. Ki kendisi hakkında internette olumsuz yorumlar da okumuştum. Ama ona rağmen muayane sonrası olumlu duşunmeye başladım. Gerci yine de aklım daha cok Niyazi Şimdivar'daydı. Niyazi Bey'e de muayene gittim. Muayane toplam 15 dk ancak surdu. Kendisi fotoğraflarımı cekti bilgisayara atar atmaz program otomatik bir burun yaptı. Kendisine o burunu beğenmediğimi cok yapay durduğunu soylediğimde zaten ameliyatla bu tasarımlar pek uyışmuyor gibi bir cevap verdi. Nefes problemimle ilgili bir garanti veremeyeceğini olmazsa sen bir KBB ciye de git goruş gibi bir cumle soylediğinde cidden cok şaşırdım. Ersal Beye de gittiğimi onun KBB ciyle birlikte gireceğini soylediğimde ise aslında biz de oyle bir şey yapabiliriz dedi. Gercekten benim icin Niyazi Şimdivar tavırları ile tam bir hayal kırıklığı oldu. Yanından ayrıldığımda ameliyat fikrinden bile uzaklaşmıştım nerdeyse. Sonrasında biraz daha araştırma yapıp Ersal Beye ameliyat olmaya karar verdim ve ameliyat gunumu aldım. Sonraki sureclerimi de sizlerle paylaşacağım. Biraz uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim