9-10 Eylul'den beri gecmeyen ve aniden başlayan karın ağrım var. Bolgesel olarak sol alt karında (gobek deliğinin sol alt caprazı) yer alıyor. Başlangıcta sağ ve sol olmak uzere 2 taraftaydı 1-2 hafta sonra sağdaki ağrı gecti ama soldaki sabit kaldı.
Ağrı başladıktan 2 gun sonra doktora gittim. Doktor kabızlık ve ishal gibi durumlar yaşadığım icin bağırsak enfeksiyonu olabileceğini, gastroenteroloji doktoruna gorunmem gerektiğini soyledi. Gastroenteroloji doktoru surekli izine ayrıldığı icin gorunemedim. Bu nedenle hem devlet hastanesinde hem de ozel hastanede defalarca farklı doktorlara (dahiliye, urolog, genel cerrahi vs.) gorundum.
Aralık, ve Şubat aylarında 2 ay arayla farklı kan ve idrar tahlili yapıldı ve her 2 doktor da bir sorun olmadığını soyledi. Aralık ayında yapılan tahlillerde doktor emin olmak icin ultrason istedi ve 1 ay sonrasına sıra verildi. Ocak ayında tum batın ultrasonu cekildi fakat sonuclarda bağırsak ve pankreasın gaz nedeniyle goruntulenemediği yazıyordu. Sonucu doktora gosterdiğimde ise bir sorun olmadığını soyledi. Şubat ayında yapılan tahlillerde ise doktor yuzeysel doku ultrasonu istedi. Ozel hastane olduğu icin aynı gun ultrason cekildi doktor bir sorun olmadığını soyledi.
Ağrı bugune kadar birkac kere kesilip iyileşir gibi oldu sonra tekrar başladı. Şiddeti ilk gunku gibi ağır değil şu an. Ama belirsizlik nedeniyle iyiye mi gidiyor kotuye mi gidiyor karar veremiyorum. Son zamanlarda gaitada renk-hacim değişikliği ile birlikte gaz ve guruldama sorunu da var.
Ağrı aniden başladığı icin şuphelendiğim birkac durum var.
1) 17 Ağustos - 28 Ağustos arasında "Nac, Dexday, Rennie" adındaki 3 ilacı kullandım. Bu ilaclar mide kramplarına yol actı ve gece uykudan uyandıracak şiddetteydi. Acil doktoruna gorunduğumde normal olduğunu, şikayetim bittiyse bırakabileceğimi soyledi ve ilacları bıraktım. İlacları kullanırken ve sonrasında (ağrı başlayana kadar) surekli gazlı icecek iciyordum. Kurban bayramı arefesinde yediğim cikolatadan sonra ishal ile karşı karşıya kaldım.
2) 5 Eylul'de 2 defa (aynı gun) ayağa kalkarken ağrıyan bolgeyi zorladım ve yanma oluştu. Ama ağrı 9-10 Eylul'de başladı.
3) 7 Eylul'de 1-2 saatlik otobus yolculuğuna cıkmıştım. Belimdeki bir yaradan dolayı boxer ve pantolonu ağrının olduğu bolge hizasına cekmiştim ve bu 1-2 saat boyunca o bolgeyi sıkıştırdı sonrasında ise yara gecene kadar 2 ay boyunca aynı şekilde ağrıyan bolge hizasında tuttum.
Genişletmek icin tıkla...
Butun bunları doktorlara anlatmama rağmen sadece kan ve idrar tahlili yaptılar. Bağırsak kaynaklı değildir diyerek Gaita testi, bağırsak ultrasonu, endoskopi veya kolonoskopiyi gerekli gormediler.
Doktorların gerekli işlemleri yapmaması nedeniyle huzursuzum ve ciddi bir şeyse ilerleyecek diye korkuyorum. Biraz daha boyle giderse kafayı yiyeceğim. Perşembe gunu icin tekrar randevu aldım buyuk ihtimalle yine aynı durumla karşılaşacağım. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Gecmeyen Karın Ağrısı
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gecmeyen Karın Ağrısı