Bundan uc-dort yıl once “madeleineto” kullanıcı adıyla kadınlar kulubu uyesiydim. Fakat eski mailim blocklandığı icin yeni kullanıcı adıyla profil actım. Umarım fikirlerimiz birbirimize faydalı olurJ
Ben iki başarısız burun ameliyat oldum. Şu an ucuncu ameliyatı duşunuyorum hem araştırıyorum hem de korkuyorum. Her platformda yazanların tecrubeleri benim icin kıymetlidir. Neyse ben yaşadıklarıma geceyim.
İlk ameliyatımı 2013 yılında avrasya hospital ’de op.dr.ebru topuz ’a oldum.Kalın deriliyim ve burun ucum geniş. Oyle vectra sistem…falan yok.Dedi ki ablacım ben sana bir burun yapacağım genişliği yok edip burun sırtı eşitlenecek dedi. Ve burnunda beğenmediğin bir nokta olursa bir yıl sonra kucuk bir duzeltme operasyonu yaparız dedi. Gercekten burun ucum o kadar genişti ki artık yeter, ameliyat olsam da kurtulsam derdindeydim. acık teknikle ameliyat oldum.Ameliyat sonrası aşırı şiştim ve morardım. Gozkapaklarıma kadar morardım. Bir hafta sonra alcı cıktı burnun sol tarafı daha şiş ve asimetrik. Şişlikler cok, derin kalın diye geciştirdi. Dediğim gibi bir yılı gecince beğenmezsem duzelteceğini soylemişti. Bir yılı gecince kontrole gittim. Doktor hanım sol tarafımda asimetrik şişlik var dediğimde Ben bu burna bir daha ellemem dedi!!! Eee sen bana o zaman neden oyle guven verdin!!! Eğer ilk ameliyatta doktor size sahip cıkıp duzeltme yapıyorsa iyidir, hic yoksa yaptığı işin ve hastasının arkasındadır diye duşunuyorum.
İlk ameliyatımın uzerinden 14-15 ay gectikten sonra babam arkadaşı capa tıp fakultesi plastik cerrahi anabilim dalı başkanını aradı. O zamanki başkan da kendi arkadaşı prof. Dr. Orhan cizmeci ’yi onerdi. Plastik cerrahi profesoru olmasına rağmen kendisini guncelleyememiş birisi. Vectra sistem gene yok. Telefonla burnu cekmekle olmuyor!!! Dedi ki: Sağ kanatta cokme olmuş sol taraftaki asimetriyi duzeltiriz dedi.
Gene yattım mı ameliyat masasına: ’( Yine acık teknik bir hafta sonra alcı ve dikişler alındı.Aynada alcıdan cıkmış burnuma bakınca bir de ne goreyim Allah ’ımmmmm sol tarafım gene asimetrik ve daha yuvarlak olan burun deliklerimi bana hic sormadan dik ucgene cevirmiş. İşte sol tarafla uğraştık şişlik var falan filan dedi. Hepinizin bildiği uzere 1 ay sonra kontrole gel dedi.1 ay oldu doktoru kontrole yakın bir surede aramaya başladım. Cunku hangi hastanede nerede kontrole geleceğim bilmiyorum. Yarabbim arıyorum arıyorum acmıyor.
Sonunda actı: doktor bey kontrolum var ne zaman geleyim dedim. Aklınız hayaliniz şu cumleyle durur: Kontrole gelecek bir durumun yok. bundan sonra kafana tokadan başka birşey takma dedi.
Cok buyuk bir hayal kırıklığına uğradım. Aylarca haftalarca ağladım. Sonra ailevi olarak zorlu gunler yaşadık. 2014 ’den bu yana son 2. Ameliyatın uzerinden 7 sene gecti ama ben aynaya bakınca hep o asimetriyi goruyorum.
Şimdi ucuncu ameliyat icin doktor araştırıyorum. Gittiğim, gitmediğim, araştırdığım not aldığım doktorlar var. Cok yıpratıcı ama asla aceleye gelmemesi gereken bir surec.
Zamana bağlı gittiğim doktorlar hakkında sizleri bilgilendirmeye calışacağım.
Siz de bana yazın